top of page

BLOG: Életem legnagyobb manifesztációja

Frissítve: 2023. aug. 15.


Életem legnagyobb manifesztációja engem is meglepett... Manifesztáció, amiről sokan nem tudják mit is jelent, de ebből a cikkből ki fog derülni számodra és az is, hogy mi történt velem, ami miatt gyökeresen megváltozott az életem.

Nagyon szeretek írni, és igazság szerint már régóta írok egy könyvet, de még nem jutottam el oda, hogy egyszer majd kiadás legyen belőle, még alakítgatom, ehhez még idő kell nekem. Viszont az írás mindig is közel állt hozzám, úgy döntöttem blogolok.

Mi más is lenne az első téma, mint ami az életem utóbbi pár évét mozgatta, a csodálatos agyunk működése valamint a manifesztáció.

Mindenkinek van manifesztációja, csak lehet, hogy nem is tud róla...


Messzi időkre kell visszamennünk ahhoz, hogy valóban kerek legyen a történet, de elsőként kezdjük is azzal mi is ez a manifesztáció cucc, amiről mindenki beszél mostanában, ami olyan "divatos" lett. - Már leírni rossz volt ezt a szót! - haha


Amikor először hallottam róla, az jutott eszembe: "te jó ég, megint valami spiri baromság", aztán szembe jött velem néhány tanulmány, ami arról szólt, hogy no no no, ez egy tudományosan bizonyítható dolog, hogy tényleg működik, nem varázslat, nem valami menő guru találta ki, hogy bevonzod a legjobb dolgot a világon! Ez öregem, működik.


És már jött is az első gondolat: "Ahham, de hogy a bánatban? "

Persze mindenki olvasta a Titok című könyvet, vagy látta a filmet és ott mindent olyan szépen elmeséltek, de nekem ez nem volt elég.


Nem volt elég ahhoz, hogy az én erőteljes Isten hitembe beleférjen. Igazság szerint eleinte kerültem is a témát. "Nelli te Istenben hiszel, abban, hogy ő teremtette meg a földet, hogy jön ide a vonzás törvénye? A kettő nem ülhet egymás mellett."

Most lehet azt gondolod kedves olvasó, hogy milyen szűklátókörű voltam. Az! Valóban! Aztán megtaláltam Dr. Joe Dispenza könyveit és szó szerint faltam őket.Így indult az utam a manifesztációval


Az Engedd el Önmagaddal kezdtem és a Fejleszd a gondolkodásoddal folytattam. Nem lehetett letenni, aztán jött a Youtube, a Tiktok és egyre több tanulmány mindenhonnan az internetről.


Azt éreztem, hogy a bánatban nem beszélt nekem erről még senki, na ezt tudnia kell a világnak, mennyi embernek tudok én ezzel majd segíteni!


És elkezdtem tanulni, kutatni és ami a legfontosabb: MEGNYUGODNI, hogy ez nem egy ördögtől való dolog, ez nem rossz , sőt, ez biológiailag, fizikailag bizonyított tény, hogy működik és egy teljes tudományág épül rá a kvantumfizikában. Odáig voltam.


Ha kíváncsi vagy rá, hogy mi is ez valójában, ajánlom a fent említett két könyvet Neked kedves olvasó, de mindenképp írok is róla egy külön blog bejegyzést hamarosan. Addig is a weboldalamon ha körül nézel, találsz néhány témát, ami segíthet Neked a manifesztációban. Mert ne feledd, mindenkinek van manifesztációja, minden manifesztáció!Amint felfedeztem ezt a csodát, hogy a gondolatainknak valóban teremtő (ezt a szót nem szeretem, mert számomra Isten a teremtő), szóval inkább alkotó erőnek fogom hívni.

Tehát, amint megtanultam, megtapasztaltam eleinte apróságokban ezt, elkezdtem gondolkodni az életemen, hogy vajon manifesztáltam, alkottam- e életem során magamnak valamit, amiről fel sem tűnt, hogy azt tényleg bemanifesztáltam magamnak. Sorra jöttek az emlékek. Megdöbbentő volt.


Majd megismerkedtem ezzel a tudományággal részletesen és attól kezdve tudatosan kezdtem ezt alkalmazni az életemben és eldöntöttem professzionálisra fejlesztem a tudásom, és ezt tanítani fogom másoknak is.

Hamarosan elkészítettem az első manifesztációs meditációmat.Eleinte féltem mit fognak szólni az emberek, biztos sokan szkeptikusak lesznek a témával, mint ahogy én is az voltam a hitem miatt. De az mozgatott, ha az én gondolkodásom meg tudott változni, és elengedtem az előítéleteimet, akkor biztosan már is nyitott lesz rá, minden csak azon múlik, hogy találjuk a dolgot,


És egyszer csak... belevágtam...

Hatalmas sikere lett, szinte azonnal. Renget ügyfelem lett, rengeteg embert érdekelt a téma és ahogy tanítottam őket a hitre, a nyitottságra még több emlék ébredt fel bennem a saját manifesztációimmal kapcsolatban. Úgy éreztem sok embernek szüksége van támogatásra és nem mindenki engedhet meg egy konzultációs díj kifizetését magának. Szerettem volna létrehozni egy közösséget, ahol támogatjuk egymást, ahol segíteni tudok az embereknek, ha elakadtak valamiben és létre jött a Belső Kör.
Na de mi is volt az én legnagyobb manifesztációm? És hogyan is jöttem erre rá? Mi volt életem legnagyobb manifesztációja?


A történet egészen visszanyúlik a kamasz koromhoz. Mint minden tinédzser én is rajongtam a szép ruhákért, cipőkért, a drága holmikért, de sajnos édesapám halála után ebből szinte semmit nem engedhettem meg magamnak.


Az unokatesóim kinőtt ruháit hordtam és boldog voltam, ha volt annyi pénzem, hogy a suli büféjében egyszer én is tudtam venni egy kakaós csigát és nem mindig ugyanazt a zsemlét kell egyem minden nap... amire pénzünk volt. De semmi nem tántorított el a divattól, és elkezdtem magamnak varrogatni "új" ruhákat és mindezt mi inspirálta? A Szex és New York című sorozat.


Annak idején még nem volt internet és max a divatlapokat lapozgattam, amikre spóroltam a zsebpénzemből, hogy minden hónapban meg tudjam venni a legújabb számot. Volt egy öreg dvd lejátszóm, amint a kalóz Szex és New York részeket nézegettem. És itt változott meg minden.. Így olvasva biztos arra gondolsz: " Na nehogy már egy film miatt változott meg minden? "


De bizony! Minden áldott nap néztem, sokszor csak úgy háttérzajként ment, miközben pl takarítottam a szobám, vagy épp egy újságot, könyvet lapozgattam, vagy épp tanulás helyett, alatt, után :) Lefekvés előtt...


Egyszerűen ez a négy nő életem részévé vált és miden áldott nap néztem. Álmodoztam Carrie ruháiról és kötetlen, vagány munkájáról. Hogy úgy osztja be az idejét ahogy akarja, akkor találkozik a barátaival, amikor csak akar. Azt húz fel, amit akar, senki nem szól bele az életébe. Beleszerettem a karakter életvitelébe - kivéve a szerelmi ügyeit - :DAztán azon kaptam magam, hogy leérettségiztem, lediplomáztam, már munkám is volt, turnéztam a zenekaraimmal, és még mindig nézem a sorozatot. Annyi különbséggel, hogy már teljesen mást jelentett.


Tizen évesen a ruhák, a buli fogott meg benne leginkább, aztán a húszas éveimben tökéletesen tudtam azonosulni a párkapcsoltai problémáikkal, majd a harmincas éveimben értettem meg miről is szól ez a sorozat igazán és most negyven évesen már átlátom az egészet, hogy miért és hogyan is került ez a sorozat az életembe.


Ehhez kicsit elkanyarodnék ettől a történettől. De vissza fogunk jönni még ide, ígérem! :)


Harmincas éveim kezdetén jártam, amikor elvállaltam egy napi sorozat főszerepét az RTL klubon. Eleinte nagyon nem akartam, mert a karrierem, a tanítás, saját vállalkozás, a zene, a sok utazás nagyon jól haladt az életemben, aztán valahogy még is úgy alakult, hogy én lettem a lázadó, nagyszájú, tetovált lány, Karola, ebben a napi sorozatban.


A karakter nagyon jópofa volt, imádtam a lazaságát, sok mindenben távol állt tőlem, az igazi Nellitől, de sok dologban hasonlított a huszonéves Nellire. A stáb szuper volt, rengeteget forgattunk napi száz órákat és szinte minden nap, de megszerettem. Egy szuper kis közösség alakult ki ,

tele érdekes emberrel, igaz barátságok és fájó igazságtalanságok, kevés alvás, és rengeteg lehetőség, sorolhatnám napestig, a lényeg, hogy jól éreztem itt magam, minden nehézségével együtt.


Tíz évig alakítottam Karolát, aki rengeteg személyiségfejlődésen ment keresztül, akárcsak én ,ez idő alatt. Majd tíz év után egy egészségügyi probléma miatt úgy döntöttem itt az ideje elbúcsúzni Karolától és a stábtól. Vártam, hogy pihenhessek, de azért belehaltam, hogy lezárul egy korszak. "Annyi mindent köszönhetek ennek, hiányozni fog! " mondtam könnyek közt a stáb búcsú bulimon.


És egyszer csak... vége lett!


Eleinte élveztem, hogy több időm lett, tanulhatok nyugodtan (akkoriban tanultam a pszichológiát, manifesztációt és a life coachingot) , lesz időm magamra, többet lehetek az - akkor még - párommal, azóta már férjemmel. :)


Ahham... hát nem így lett, mivel nem tudok a fenekemen ülni, persze kitaláltam új cégeket, új ötleteket és szépen lassan ment is minden a maga útján.


Majd az HBO bejelentette, érkezik az új Szex és New York évad, már Samantha nélkül és ötvenes főszereplő hölgyekkel. Te jó ég, tűkön ültem, hogy végre láthassam Carrie és barátai történetét, vajon mi történik az ötvenes éveikben. (Hozzá teszem én ekkor már negyvenhez közel jártam.)


Kíváncsi voltam, most, ennyi idősen, hogyan fogom látni az ő életüket, milyen érzéseket vált majd ki belőlem? Újra az az álmodozó kamasz leszek, aki arra vágyik, hogy szuper ruhákban járjon, szabad, kötetlen munkája legyen és ötyézzen a csajokkal bármikor, amikor kedve szottyan?


És egyszer csak ... megjelent az új évad, a Just like that.. vagyis, az és Egyszer csak... (ahogy magyarra fordították).


Egy hatalmas bögre teával bekészülve, kéz tördelve, Holly kutyámmal az ölemben vártam, hogy felcsapjam az HBO max -ot és induljon a buli. Na azt most hagyjuk is, hogy végig bőgtem az első részt, mert megöli a forgatókönyvíró Mr. Big-et, aki Carrie élete párja... ehhhh....Na mindegy is!


Minden csütörtökön szeánszban készültem az új részekre, és persze utána azonnal telefonon kidumáltunk mindent a barátnőimmel róla.


Hogy a bánatban fogok ebből a kacifántos történetből kilyukadni az én életem legnagyobb manifesztációjánál? Ugye?

Na csak figyelj, most jön a legjobb rész!


Szóval ott ülök a kanapén este kilenckor, a férjem még dolgozik, a tea a kezemben, és figyelem az eseményeket. A történet szerint a főhősnőnk, Carrie, bemegy a helyi kis boltocskába, ahol az eladó bácsi ismeri, hisz ott lakott a boltocska környékén.


A bácsi nagyon megörül Carrie - nek, és hangosan, boldogan köszönti: (itt hozzátenném, mert fontos, a sztorimban, hogy angolul néztem a sorozatot)

" Hi Caroline, how are you?"


Itt lefagytam egy pillanatra, megállítottam a filmet, visszatekertem és meghallgattam mégegyszer, majd tettem rá magyar feliratot, majd meghallgattam magyarul...

CAROLINE???? Vagyis Karolina? Vagyis Karola ? Hogy miiii?????

Carrie teljes neve akkor Caroline? Úgy hívják, ahogy engem hívtak tíz éven át egy sorozatban, amiben főszereplő voltam, ahogy Sarah Jessica Parker is egy főszereplő egy sorozatban.


Szóval akkor én most ezt bemanifesztáltam magamnak ? Micsoda ? Én Karolaként "éltem" tíz éven át, úgy, ahogy álmodoztam róla, hogy szabad vagyok, van egy munkám, amit imádok és még a nevünk is ugyanaz?


Na itt lefőtt a kávé, eltört a mécses stb... Óriás bőgésben törtem ki, nem is tudom, talán a meghatottságtól, talán, mert minden kamaszkori érzés feltört bennem, ahogy ott ülök a szobámban a kis szerencsétlen dvd lejátszómmal divatlapokat lapozgatva és arról álmodok, hogy én vagyok Carrie.


És egyszer csak... én lettem Carrie!


Azóta eltelt egy év, rengeteg dolog történt velem. Férjhez mentem, lett egy új vállalkozásom, elengedtem sok romboló embert az életemből és megismertem sok építő újat! Felálltam egy borzalmas betegségből és most itt ülök a laptopom előtt, kinézek az ablakon, süt a nap, és írok. Írok egy blogot, Nektek!

Ismerős ez a kép?

Most is szemembe szöktek a könnyek! Mi jön még?


Drága olvasó, ha nem hiszel magadban, nem hiszel az elméd alkotó erejében, remélem egy pici biztosítékot adott Neked a történetem. Ha pedig hiszel benne, akkor sajátítsd el minden pontját, technikáját, alkalmazd tudatosan és éld az álom életed! Mert képes vagy rá! Ha nekem sikerült, Neked is fog, és hidd el, még számtalan törtétem van ezzel kapcsolatban és a következő blogokban fogok még erről írni Nektek!


Köszönöm, hogy elolvastad, várlak rendszeresen itt a blogomon!

Nelli


A témával kapcsolatban itt van néhány könyv, ami érdekes lehet számodra:

- Dr. Joe Dispenza: Fejleszd a gondolkodásod

- Dr. Joe Dispenza: Engedd el önmagadHa szeretnél csatlakozni egy pozitív építő közösséghez, akkor itt megteheted. Iratkozz fel a Belső Kör tagjai közé, hogy felépíts egy boldog, egészséges életet magadnak!Bízom benne, hogy egy hosszú, szuper közös munkánk lesz együtt, ÉRTED!
Megtalálsz az alábbi helyeken:Comentários


bottom of page