top of page

BLOG: Miért nem működik a manifesztáció nálad, hogyan engedd el a negatív hitrendszert?

Frissítve: 2023. aug. 15.

A manifesztáció sokszor azért nem működik, mert nem tudjuk elengedni a negatív gondolatainkat, a negatív hitrendszert. Vagyis a sok “mi van ha…” és “mi lesz ha…” kezdetű mondatokat kell kiverni a fejünkből!


Minél idősebbek vagyunk annál több negatív berögződés van a tudatalattinkban. Gyerekkorból rengeteg negatív gondolatot hozunk magunkkal, amik kialakíthatják a saját magunkról alkotott véleményünket is. Pl. Ha gyerekkorodban mindig azt mondták neked, hogy te rossz vagy matekból, te nagy valószínűséggel elkönyvelted magad rossz matekosnak és nem is próbáltál rajta változtatni. Lehet, hogy jártál külön tanárhoz, de mindig is utáltad és ott motoszkált benned, hogy “ez nekem úgysem nem megy” .Hogyan alakulnak ki ezek a negatív gondolatok, amik nagyban befolyásolják hosszú távon a manifesztáció útját?


Az életünk első hét évében a szüleinktől és a környezetünktől kapunk egy komplett tudatalatti programot, ami utána az egész életünket automatizáltan irányítja. Sokszor ezek a programok ártó és rossz hatással vannak az életünkre, mert rossz, negatív hitrendszert ültetett el bennünk, (lsd. Matekos példa) annak ellenére, hogy a szüleink vagy a környezetünk ezt nem rosszindulattal ültették belénk, hanem a tudatalattink működik úgy, hogy azt viszi tovább, amilyen programot kap.
Ezeknek az eredménye az olyan gondolatok, hogy például:

 • Senki nem szeret, senki vagyok.

 • Nem érek semmit.

 • Béna vagyok, buta vagyok.

 • Nem vagyok szerethető.

 • Csúnya vagyok.

 • Az összes férfi egy szemét, az összes nő egy szemét.

 • Kihasználnak az emberek.

 • A nőknek nem kell olyan férfi, mint én.

 • Nő vagyok, így nem érek annyit, mint egy férfi.

 • Férfi vagyok, nem szabad kimutatni az érzéseimet.

 • Szegény családból származom, mindig is szegény maradok.

 • A gazdagok mind kapzsik és kizsákmányolóak.

 • A pénz rossz, pénzre vágyni rossz, én nem érdemlem meg a gazdagságot.

 • Én nem lehet gazdag, miért pont én lennék gazdag…


A pénz manifesztáláshoz itt van neked egy pénz hipnózis audió:
És sorolhatnám napestig kedves olvasó, hány ilyen és ehhez hasonló gondolat jár az emberek fejében nap, mint nap és ez mind azért, mert ezek a negatív programok vannak elültetve a tudatalattinkba és ezt cipeljük magunkkal gyerekkorunk óta. Ezek a manifesztáció útjába állnak.


Minden egyes ilyen gondolatnak a háttere egy-egy gyerekkori élmény, amihez a megfelelő érzést és gondolatot társítottuk, ám ezeknek semmi valóságalapja nincs.


Erre egy nagyon szuper példa, amit egyszer egy filmben láttam. Egy nő és egy férfi, akik barátok beszélgettek és a férfi panaszkodik a nőnek, hogy “minden nő egy kurva” , erre kérdezi a nő, hogy “én is”? A férfi válaszol, hogy “természetesen te nem vagy az”! “ Akkor ezek szerint nem minden nő egy kurva?” -kérdezi vissza nő.


Ebből a történetből is látszik, hogy a férfi nagy valószínűséggel nem tudja mit is beszél, hisz a tudatalattijából jönnek ezek a mondatok neki. Lehet, hogy rossz gyerekkora volt és folyton ezt hallotta otthon az apjától, lehet hogy egy rossz párkapcsolati élménye volt, esetleg megcsalták már többször és ő így elkönyvelte ezt a véleményt magában. Az agyában kialakult ez a hitrendszer, de ugye ennek valóságalapja nincs.


A negatív gondolkodásról itt találod az egyik Youtube videómat: https://youtu.be/fSMXOWO5pG0Hogyan tudsz megszabadulni ezektől a berögződésekről, amik nehezítik az életed?

Minden egyes gondolatnak az agyban van egy idegi összeköttetése, egy neuron kapcsolata. Azt kell tennünk, hogy ezeket az idegi kapcsolatokat felbontsuk es helyükre új gondolatok idegi kapcsolatait alakítsuk ki. A manifesztáció valahogy így működik.


Mit jelent ez?

Amikor egyszer egy negatív esemény történik az ember életében - főleg ha gyerekkorban - akkor ez az esemény kivált az emberből egy érzést, és hozzá társul egy gondolat. És ha ez történik újra vagy ehhez hasonló szituációba kerül az emberünk, akkor egyre erősödnek ezek az idegi kapcsolatok. Tehát tudat alatt ezt várja, erre készül és olyan viselkedés formákat alakít ki, és ezáltal egy másik emberből is kiváltja azt a viselkedésformát, ami megerősíti abban, hogy neki ezt kell éreznie.


A fenti példa alapján, ha már megcsalta egy nő az illető férfit, már a következő nőtől is ezt fogja tudatalatt várni és nagy eséllyel be is vonzza magának ezt, és meg is történik előbb utóbb. Majd ugye ez az esemény megerősíti őt a hitében, hogy minden nő megcsalja, tehát tényleg - számára - “minden nő kurva”. És ez akár éveken át tarthat így.

Igazság szerint az összes negatív berögződésünk így alakul ki. Vajon mit fog manifesztálni? A manifesztáció milyen irányt veszt?
Akkor milyen módszerekkel tudsz ettől megszabadulni?

Elsőként légy nagyon tudatos, figyeld a gondolataidat. Amíg nem vagy tudatos, a tudatalattid fog irányítani téged. Amíg nem figyelsz ezekre oda, nem fogod tudni min kéne változtatni, és nem is fogsz rájönni. Szóval figyeld magad napközben és abban a pillanatban, amikor valamilyen negatív érzésed támad, állj meg és kérdezd meg magadtól: “ Mi váltotta ki belőlem ezt az érzést, gondolatot? Miért volt rám ilyen hatással ez a szituáció? Mi lehet emögött a tudatalattimban, ami ilyen reakcióra késztetett?


Azt is vedd figyelembe, és most tudom kedves olvasó nem lesznek kedvesek a szavaim, de nagyon könnyű mindig mást, a környezetünket, az anyósunkat, a szomszédunkat, a kollégánkat, a szüleinket, bárkit hibáztatni az adott problémáink miatt, azért, hogy mi van bennünk, de ami bennünk van az a mienk, belőlünk származik, nem az anyósé, szomszédé stb.


Egy másik ember lehet akármilyen bunkó, lehet akármilyen rossz indulatú veled, ha benned lelki béke, nyugalom van, nincs benned semmilyen negatív hitrendszer, akkor egyáltalán nem lesz rád hatással a másik ember bántó hatása. Amikor magabiztos vagy, amikor hiszel magadban, amikor tudod, hogy ki vagy, akkor bárki lehet ellened, téged semmi nem fog tudni megingatni.


Azt is fontos figyelembe venni, hogy minden ember a saját analitikus agyának a szűrőjén keresztül látja a világot, minden embernek megvan a hozott tudatalatti programja, ami alapjén automatikusan generálja a saját viselkedését. Amikor valaki téged bánt elképzelhető, hogy ő azt tudat alatt teszi, nem feltétlen azért, mert téged akar bántani.


Itt egy Tiktok videóm arról, vajon miért nem sikerül a manifesztáció neked?:


Minden ember a saját boldogságára törekszik, minden ember ösztönösen önző, hiszen az egónak a mi túlélésünk a legfontosabb. Nem a másik ember boldogsága fontos az egónak, így tudat alatt átgázolhat bárki bárkin. Ez akkor fog változni, amikor az illető elkezd tanulni tudatosságot, megismeri a saját tudatalattijának hatalmát és megtanulja kezelni. A manifesztáció örökké jelen van.


Gondolj csak Jézusra kedves olvasó, aki a halála előtt ezt mondta:

“ Bocsáss meg nekik Atyám, mert nem tudják mit cselekszenek! “

Ez alapján nekünk is meg kellene bocsátanunk az ellenünk vétkezőknek, ugye? Hajrá!

Az ember ösztönlény, automatizáltan működik, a tudatalattija programja alapján cselekszik. Úgy is nevezik, hogy az ember mentálisan alszik. Lehet-e hibáztatni egy alvó embert, aki álmában megüt véletlenül minket? Lehetünk dühösek, de kell hibáztatni? Kell rá haragudni? Mit gondolsz kedves olvasó?


Ez alapján tekint minden emberre, aki bánt, dühít téged, mint egy tanárra. Tedd fel magadnak a kérdést: “Mit tanít nekem ez az ember ez a szituáció, min kellene magamban dolgozom, hogyha újra ilyen helyzetbe kerülök ne érintsen negatívan? “ Eleinte megerőltető ez a feladat, de ahogy telik az idő egyre könnyebb lesz. De hidd el nekem kedves olvasó, évek múlásával ré fogsz ébredni, hogy teljes a lelki békéd és ezt senki nem veheti el tőled.Tekints úgy a tudatalattidra, mint egy kertre. A szüleidtől örökölted ezt a kerted, de rád maradt gondozatlanul. Szeretnél bele egy szép virágot ültetni, de nem marad meg a sok gyom között és rájössz, hogy ez így nem lesz okés, a gazok megölik a virágod!


Amikor tele van a tudatalattid negatív gondolatokkal, érzésekkel, de te próbálsz pozitív megerősítéseket, mantrákat mondogatni magadnak, de nem jön össze!

Rá kell szánni magad a gyom kivágására! Minden egyes negatív érzés, negatív gondolat egy gyom. Ha kitartóan tisztítod, előbb utóbb kész lesz arra, hogy a szép virágod kivirágozzon.Tehát muszáj kitakarítani a tudatalattid ahhoz, hogy működjön a manifesztáció! Gondold át az új éned, aki már kigyomlálta a kertet milyen ember? Mit érez? Mit gondol? Az ő tudatalattija tele van csodás gondolatokkal.


Mit tehetsz még, hogy tisztán láss? Hogyan tud működni gondtalanul a manifesztáció?


Minden feladat, amit béta agyi frekvenciában teszünk, vagyis nappal tesszük, pici lépésnek számít. Ezzel szemben minden feladat, amit théta agyi frekvenciában teszünk hatalmas lépésnek számít. Ezt a kettőt érdemes kombinálni, sőt a leginkább ajánlott. A legtöbb embernek sajnos azért nem sikerül a manifesztációja, mert a negatív gondolataitól nem tud megszabadulni és csak napközben mondogatja magának a pozitív megerősítéseket, de nem meditál, nem vizualizál, nem théta állapotra koncentrál és így sikertelen az eredmény. Ezzel szemben folyamatosan panaszkodik, hogy márpedig ő látta Titok című filmet… Ahham, de az nem elég.


Itt egy általam készített manifesztációs meditáció Neked:


Azért nincs eredményük, mert a legtöbben csak nappal végzik ezt a munkát! Igenis kell vizualizálni, kell meditálni ahhoz, hogy mélyebbre épüljön be az akaratod. Ha már kertes példát hoztunk, ha nem ülteted el rendesen a virágokat, nem fog benne maradni a földbe, egyszer csak kidől belőle.


A vizualizáció mellett segíthet neked a manifesztációs irányított meditációk, vagy önhipnózis audiók, vagy hipnoterápia, hiszen ezek is mind théta állapotban dolgoznak.


A negatív hitrendszerek megszabadulása és a pozitív gondolkodás megerősítése folyamat, amely időt, elkötelezettséget és tudatosságot igényel. Mutatok néhány lépést, amelyek segíthetnek a negatív hitrendszerek átalakításában és a manifesztáció elősegítésében:


Felismerés és tudatosság: Ismerd fel a negatív gondolatokat és hitrendszereket, amik jelen vannak az életedben. Legyél tudatában annak, hogy ezek a gondolatok korlátozóak és akadályozzák a manifesztációt.

Önismeret és belső munka: Mélyedj el az önismeretben és fedezd fel a gyökereket a negatív hitrendszereidnek. Gyakran gyermekkorban vagyunk olyan tapasztalatoknak kitéve, amelyek hatással vannak a hiedelmeinkre és gondolkodásunkra. Ezeken az élményeken való munka és az önmagad elfogadása segít átírni a negatív hiedelmeket.


A Tiktokom bójában a Sorozatok fül alatt találsz egy Önbizalom növelő tréninget:


Pozitív gondolkodás megerősítése: Gyakorolj pozitív gondolkodást és hozz létre új, építő gondolatokat. Írj fel motiváló és inspiráló megerősítéseket, amelyek segítenek elhinni, hogy képes vagy elérni a vágyaidat. Ismételd és gyakorold ezeket a gondolatokat rendszeresen, hogy megerősítsd a pozitív hitrendszereket.

Vizualizáció és érzelmek: Képzeld el élénken és érzelmekkel telítetten azokat a célokat, amelyeket manifesztálni szeretnél az életedben. Vizualizáld magad a vágyott eredmény elérésében, és érezd át a boldogságot, elégedettséget vagy bármi mást, amit ezzel az eredménnyel kapcsolatban szeretnél érezni. Ez segít megerősíteni az elhivatottságot és az általános hangulatot a manifesztáció elősegítésére.

Gyakorlat és cselekvés: Végezz cselekvéseket a vágyott eredmény elérése érdekében. A manifesztáció nem csak a pozitív gondolatokra és vizualizációra korlátozódik, hanem a megfelelő cselekedetek végrehajtására is szükség van. Tegyél lépéseket a céljaid felé, és légy nyitott az új lehetőségekre.

A negatív hitrendszerek átalakítása hosszú folyamat lehet, és időbe telhet, mire teljesen megszabadulsz tőlük. Legyél türelmes és emlékezz arra, hogy a gondolkodásmód megváltoztatása önmagában is nagy eredmény. Ha szükséged van támogatásra, érdemes lehet felkeresni egy szakembert, mint például egy terapeuta vagy életvezetési tanácsadó, akik segíthetnek az önismeret és a pozitív változás folyamatában. Vagy jelentkezz hozzánk a Belső Körbe, ami egy támogató közösség. Mit kell tudni róla?


Itt tudod megnézni mit ad Neked a Belső Kör:


Változtasd meg a gondolkodásod magadról, az életedről pozitív irányba és bármit megteremthetsz magadnak, amire csak vágysz!

Párkapcsolati problémákkal küzdesz? Elakadtál egy élethelyzetedben? Nem jutsz egyről a kettőre? Úgy érzed valamiért nem sikerülnek úgy a dolgaid, ahogy szeretnéd vagy esetleg nem találod a célod az életben?


Több olyan videót találsz itt meg, amit csak a Belső Kör láthat, amivel segítek Neked megtanulni a bőséges gondolkodásmódot, amivel elérhetsz egy boldog, kiegyensúlyozott életet. Itt kapsz tőlem hetente építő videókat és munkafüzeteket, teszteket, segítő füzeteket, amivel fejlesztheted magad.


Ha szeretnél csatlakozni egy pozitív építő közösséghez, akkor itt megteheted. Iratkozz fel a Belső Kör tagjai közé, hogy felépíts egy boldog, egészséges életet magadnak!Bízom benne, hogy egy hosszú, szuper közös munkánk lesz együtt, ÉRTED!


Belső Kör témák:


A negatív gondolatok cseréje pozitívra egy mélyebb belső munkát igénylő folyamat, amely önmagunkkal való tudatos kapcsolatépítést és hozzáállásunk átalakítását jelenti. Néhány módszer Neked: Először is, tudatosság. Legyünk tudatában a gondolatainknak és a velük kapcsolatos érzéseinknek. Ismerjük fel, hogy milyen negatív gondolatok jelennek meg rendszeresen az életünkben. Ez az első lépés a változás felé. Első lépés, hogy működjön a manifesztáció!


Miután felismertük a negatív gondolatokat, következő lépés a kihívó gondolatok kérdőjelezése és átstrukturálása. Gyakran negatív gondolataink automatikus reakciók a helyzetekre, amelyek mögött torzított nézetek vagy hiedelmek húzódnak meg. Kérdezzük meg magunktól, hogy valóban igaz-e, amit gondolunk, vagy csak egy torzított perspektívából származik-e. Keresünk ellenérveket és alternatív nézőpontokat, majd alakítsuk át a negatív gondolatot egy pozitívabb irányba.


Egy hatékony módszer a pozitív megerősítések használata. Készítsünk egy listát pozitív állításokról vagy mantrákról, amelyek segítenek a pozitívabb gondolatok elültetésében. Ismételjük el ezeket a megerősítéseket rendszeresen, akár hangosan, akár csendben, hogy megerősítsük a pozitív hozzáállásunkat.


A vizualizáció és a képzelet ereje is segíthet. Képzeljük el élénken azt, hogy milyen lenne, ha pozitív gondolatokkal és meggyőződésekkel rendelkeznénk. Vizualizáljuk magunkat boldog, sikeres vagy elégedett helyzetekben, és érezzük át a pozitív érzéseket, amelyekkel ezzel kapcsolatosan szeretnénk találkozni.


A környezetünk és a hatások is nagy befolyással vannak a gondolkodásunkra. Keressünk inspiráló könyveket, podcastokat vagy videókat, amelyek segítenek a pozitív gondolkodásunk táplálásában. Körülvehetjük magunkat olyan emberekkel, akik támogatnak és pozitív hatást gyakorolnak ránk. Fontos, hogy környezetünket úgy alakítsuk, hogy az támogassa a pozitív gondolkodást.


Az önfegyelem és a következetesség kulcsfontosságúak a negatív gondolatok lecserélésében. A gyakorlat és a cselekvés segít a pozitív gondolkodás megerősítésében. Készítsünk egy tervet és cselekedjünk a céljaink felé vezető úton. Lépjünk ki a komfortzónánkból és tegyük meg a szükséges lépéseket a változáshoz.

Ne feledjük, hogy a pozitív gondolkodás kialakítása időt és türelmet igényel. Legyünk önmagunkhoz kedvesek és türelmesek a folyamat során. Fogadjuk el, hogy néha visszatérhetnek a negatív gondolatok, de ne hagyjuk, hogy ezek uralkodjanak felettünk. A gyakorlat és a tudatosság segít folyamatosan fejlődni és elérni a pozitív gondolkodás hosszú távú változását.


A negatív gondolatok lecserélése pozitívra olyan készségek megtanulását jelenti, amelyek életünk számos területén segíthetnek. Bár ez a folyamat kihívásokkal járhat, a kitartás és a pozitív hozzáállás meghozza a jutalmat, és segít abban, hogy megvalósítsuk vágyainkat és élvezhessük az életet pozitívabb perspektívából.


Köszönöm, hogy itt voltál velem és elolvastad az újabb blogom, várlak jövő héten is a következő résszel.Forrás:

Dr. Joe Dispenza: Engedd el önmagad

Dr. Joe Dispenza: Fejleszd a gondolkodásod


Megtalálsz az alábbi helyeken:


Comments


bottom of page