top of page

A bőség vonzásának alapjai, avagy gazdagság, pénz manifesztáció

Hogy miért nem működik a manifesztáció a bőség területén sok embernél, annak több oka is lehet Kedves Olvasó, de elsőként tisztázzunk egy fogalmat.

Mi a pénz?


Ha most erre a kérdésre választ adnál mi lenne az? Szerintem leginkább azt mondanád, hogy ez egy bankjegy, egy érme, egy digitális dolog, bitcoin stb stb “kézzelfogható”, vizuálisan könnyen elképzelhető valami. De ez nem maga a pénz, hanem a pénznek a különféle szimbólumai.
 


A pénz maga egy váltó, egy érték csere közben használatos dolog. Mit is jelent ez? Amikor pénzt ADSZ valamiért, akkor kapsz cserébe valamit. Az értéke tökmindegy jelen pillanatban. Lehet azt érzed ez a valami ár érték arányban oké, de lehet azt gondolod, hogy nem. Ez most nekünk nem számít. Viszont tény, hogy pénzt, energetikai váltót adtam azért, amit kaptam. 

Ez lehet bármi ugye, egy kiló kenyér, egy tanfolyam amit el akarsz végezni, lehet a fizetésed, lehet egy új ruha vagy akár egy számla befizetése. 

Most gondolj bele Kedves Olvasó, amikor még nem volt fizikailag pénz, érme, akkor is használta az érték cserét az ember, ez volt a cserekereskedelem. Ennek ugye az volt a lényege, hogy mindenki azt adott, amije volt. “Szeretnék egy tyúkot, és cserébe adok Neked egy bála szénát”  És ez szépen így ment körbe, körbe. Majd az ember ráébredt, hogy legyen ennek egy jelképe, legyen a pénz. Most már nagyon várod bizonyára Kedves Olvasó, mikor fog megjelenni a manifesztáció a sztoriban, igaz? Mindjááááárt!Ha megnézed akár a cserekereskedelmet, akár azt az időt, amikor már volt pénz, az egész egy értékcsere. Valamire szükségem van, amivel nem rendelkezem és cserébe adok valamit, amivel rendelkezem. Ez az értékcsere működik most is. 

Gondolj csak arra, hogy elmész a munkahelyedre és ott a te tudásod, tehetséged, szakértelmed értékelik azzal, hogy pénzt kapsz érte cserébe. Mondjuk az más tészta, hogy milyen sok helyen nem értékelik igazán azt, amit adhatunk. De maga az érték csere megtörténik valamilyen módon, jelleggel. 

Sajnos nagyon sok emberben van egy gát egy kőkemény kontroll a pénz témával kapcsolatban. Ez sokaknál akkora méretet is ölthet, hogy már beszélni sem szeret a pénzről, mert már attól ideges lesz. Mi ez ha nem negatív hitrendszer? A manifesztáció negatívan fog megindulni az illető életében.

Nagyon sok emberben benne van az, hogy “szegénység mentalitással” tekintenek a pénzre. Ez még akkor is előfordulhat, ha valaki milliárdos, vagy egy óriás cégnek a feje. És tudod, hogy miért? Elképzelhető, hogy ő retteg, fél attól, hogy elveszti a vagyonát és ezért nem túl korrekt módon dolgoztatja a munkavállalóit, mindent kisajtol belőlük. Tehát ő nem él bőséges, boldog életet, még ha technikailag pénze van is, attól még nincs bőséges szeretet például az ő életében. Lehet, hogy a te szemszögedből ő egy milliomos, de ő mégis szegénynek, boldogtalannak érzi magát.

Mit jelent ez a szegénység mentalitás? Nem tudom olvastad-e a “Gazdag Papa, Szegény Papa” című könyvet? Tökéletesen ábrázolja azt, hogy mennyire befolyásolja egy felnőtt ember pénzhez való viszonyát, ha egy bőségtudatos családban nő fel, vagy ha egy szegénység tudatot erősítő család negatív hitrendszerét viszi tovább.

A pénzzel kapcsolatos hitrendszerünk mélyen gyökerezik a társadalmi normákban, családi mintákban és személyes tapasztalatokban. Gyakran ezek a hitek és érzelmek akadályozzák meg, hogy sikeresen manifesztáljuk a pénzt az életünkben. A pénz manifesztálása nem pusztán a fizikai munka és a megtakarítás eredménye, hanem egy belső állapot, amely összefügg azzal, hogy hogyan látjuk és értékeljük a pénzt.

Sok ember számára a pénzhez negatív érzelmek és hiedelmek társulnak, amelyek gyakran gyerekkorban alakulnak ki. Például, ha valaki olyan családban nőtt fel, ahol folyamatos pénzügyi nehézségekkel kellett szembenézni, könnyen kialakulhat az a hit, hogy a pénz ritka és nehezen megszerezhető. Ezen túlmenően, ha a pénzzel kapcsolatban negatív üzeneteket kaptunk, mint például "a pénz nem boldogít" vagy "a gazdagok mind önzők", akkor ezek a hiedelmek akadályozhatják a pénz beáramlását az életünkbe. A manifesztáció nem jó irányba fog működni, ha negatívan gondolsz a pénzre. 

A pénz egy váltó


Ha a pénz egy váltó, vagyis bármennyi a rendelkezésünkre állhat, nincs vége. Nincs olyan, hogy itt van, ennyi van, és ha te elveszel belőle, akkor valaki másnak kevesebb jut. Mit jelent ez? Például azt, hogy ha valaki egy autószerelő, akkor bármennyi autót vihetnek neki, hogy megszerelje, amig neki ideje, energiája van erre. Nincs olyan, hogy soha többé nem viszi senki hozzá az autóját. A tudásáért, pénzt fog kapni, tehát végtelen mennyiségű lehet a pénz, ami áramlik felé, amíg ideje, energiája van dolgozni.


Ugye teljesen más, amikor például egy irodai, 8 órás munkáért megkapod fixen a fizetésed minden hónap 5-én. Az egy zárt tér, de pénz, mint energia mindenhol máshol jelen van attól még. Tehát bármilyen más úton, módon, csatornán keresztül jöhet hozzá  a pénz. 

Ez sok ügyfelemnél felmerül kérdésként, hogy “Ha nekem ennyi a fix fizum, nem fogok fizetésemelést kapni, nincs időm plusz munkát vállalni, akkor mégis honnan a fenéből jönne felém a pénz? “ Bárhonnan máshonnan tud a manifesztáció útján megérkezni hozzád. Bárhonnan tudsz manifesztálni pénzt, nem kell feltétlen arra gondolj, amit logikus agyaddal kigondolsz: “nem kapok fizu emelést, nincs időm plusz melóra”
Lehet, hogy örökölsz pénzt, lehet, hogy ajándékba kapsz egy családtagtól, lehet, hogy nyersz valamilyen módon. Nyerhetsz utazást, kocsit, pénzt is akár. Bármilyen módon bejöhet a pénz az életedbe. A manifesztáció mindig, mindig, mindig működik!

Igazság szerint neked nem is kell tudnod, hogy honnan fog jönni a pénz. Egy dolgot jegyezz meg, amíg te azon a frekvencián rezegsz, hogy megérdemled a bőséget, pénzt, vagyis ami egyenlő a gazdagsággal, addíg minden, ami ezt szimbolizálja jönni fog feléd.

Tehát ahhoz, hogy pénzt manifesztálj, ahhoz meg kell találd a pénz frekvenciáját és neked azon kell rezegni! Tehár figyelned kell, hogy milyen gondolataid vannak vagy milyen berögzült negatív cselekedetek ennek következményeként. Például, ha bemész a közértbe és mindennek az árát nézed, az egy szegénység tudat. Persze itt nem azt mondom, hogy ne légy pénzügyileg tudatos, de legyél, de ne félelemből nézd az árakat! 


Hogyan lehetne ezt felülírni. Például azzal a gondolattal, hogy amikor ránézel az árakra arra gondolsz, hogy “Lehet, hogy jelenleg ezt engedhetem meg magamnak, de már baromira várom, hogy legközelebb azt vegyem meg, mert megérdemlem”. 

Próbáld ki egyszer, ezzel azonnal egy pozitív frekvenciára kerülsz! Nagyon érdekes, ahogy az érzés változni fog benned egy pillanat alatt és megnyugszol. 

Tehát nézz körül magad körül, mi az, ami a pénzzel kapcsolatban negatív érzéseket vált ki belőled? Milyen gondolataid, érzéseid vannak, amikor a pénz eszedbe jut, amikor pénzt költesz, amikor megkapod a fizetésed, vagy amikor fogyni kezd?

A negatív pénzhitek gyakran vezetnek önszabotázs viselkedéshez. Ha úgy érzed, hogy nem érdemled meg a pénzt, vagy hogy nem vagy képes elérni a pénzügyi sikert, akkor tudat alatt olyan döntéseket hozhatsz, amelyek megakadályozzák a pénzügyi gyarapodást. Az alacsony önbecsülés szintén központi szerepet játszik ebben a folyamatban. Ha nem hiszel abban, hogy megérdemled a pénzügyi jólétet, akkor nehéz lesz számodra manifesztálni azt.

A pénzzel kapcsolatos negatív hitrendszer gyakran a hiány mentalitásában nyilvánul meg. Ez azt jelenti, hogy az emberek folyamatosan a hiányra és a veszteségre fókuszálnak, ahelyett, hogy a bőségre és a lehetőségekre koncentrálnának. A hiány mentalitásával élő emberek gyakran aggódnak a pénz miatt, félnek a jövőtől és korlátozva érzik magukat. Ez a gondolkodásmód megakadályozza a pénz áramlását, mivel az energiánk és figyelmünk a hiányra irányul.

Ahhoz, hogy pénzt manifesztálj, szükséges a negatív hitek és érzelmek átformálása. Ez magában foglalja a pénzzel kapcsolatos hitrendszer újragondolását és pozitív hiedelmek kialakítását. Fontos, hogy felismerd és elengedd a korlátozó hiedelmeket, és helyette olyan gondolatokat és érzelmeket táplálj, amelyek a bőséget és a jólétet támogatják.

Az egyik hatékony módszer erre az affirmációk használata. Az affirmációk pozitív kijelentések, amelyeket rendszeresen ismételve segítenek átalakítani a tudatalatti hiedelmeinket. Például, ha naponta ismételjük, hogy "megérdemlem a pénzügyi bőséget" vagy "a pénz szabadon áramlik hozzám", ezek az üzenetek fokozatosan beépülnek a tudatalattidba és megváltoztatják a pénzhez való viszonyunkat.

A tudatalattihoz hozzá tudsz férni könnyedén a pénz hipnózis audióm segítségével, amit érdemes minden este lefekvéskor meghallgatni.A pozitív hitrendszer kialakítása mellett fontos a tudatos pénzkezelés is. Ez magában foglalja a pénzügyi célok kitűzését, a költségvetés készítését és a pénzügyi döntések tudatos meghozatalát. Ha tudatosan kezeled a pénzügyeidet, akkor nagyobb kontrollt és biztonságot érzel majd, ami hozzájárul a pénz manifesztálásához.

Nézzük egy kicsit más szemszögből ezt a hitrendszert. Ha te hiszed, hogy Isten jóra, szépre és boldogságra és bőségre teremtett téged, akkor hinned kell abban, hogy ezt megérdemled. Vagyis manifesztálhatsz bármit, épp úgy, ahogy mennyi baromságot manifesztálunk magunkak úgy, hogy észre sem vesszük, így manifesztálhatunk jó dolgokat is. Nem de? Hinned kell, hogy megérdemled a bőséget és gazdagságot és akkor ez a pénz meg fog téged találni.

El kell kezdened azon dolgozni, hogy kialakítsd magadban a bőségtudatot, ugyanis az Jó Isten bőségre, jólétre, szeretetre szánt minket. Az, hogy nem ebben élsz, megcáfolod Isten jó szándékát. Mit tanít Jézus nekünk? Hogy jár nekünk! Ha nem ebben élünk, akkor valami gátolja azt. Ha azt mondod, hogy számodra nem lehetséges pénzt, bőséget manifesztálni, akkor ellentmondasz annak, hogy a manifesztáció mindig van! Márpedig mindig jelen van. Hisz minden manifesztáció. 


Benne van a Bibliában, hogy “még mielőtt te szóltál én már hallottalak” Mit jelent ez? Isten tudja, hogy mit akarsz, meg sem kell szólalnod. Már el is küldte neked, de ugye ott van az fárnya szabad akarat, és te szabad akaratodból felhúztad azt a falat és nem érkezik meg a bőség feléd. Mi ez a fal? A hitrednszerek, a negatív blokkok, negatív tudatalatti programok. Ezek miatt nem tud elérni hozzád.

Tehát az a feladatod, hogy találd meg ezeket a hitrendszereket és szüntesd meg őket és alakíts ki pozitívakat helyettük. A pénz manifesztálása szorosan összefügg a pénzzel kapcsolatos hitrendszereddel és érzelmeiddell. A negatív hitek és a hiány mentalitása gyakran akadályozzák meg a pénz áramlását az életbe. Azonban a pozitív hiedelmek és a tudatos pénzkezelés segíthetnek átalakítani a pénzhez való viszonyodat és lehetővé tehetik a pénzügyi bőség manifesztálását. Ahhoz, hogy sikeresen manifesztálj  pénzt, fontos, hogy átformáld a pénzzel kapcsolatos hiedelmeidet, és egy pozitív, bőségre fókuszáló gondolkodásmódot alakíts ki.

Ebben segíthetek Neked egyéni konzultáció keretein belül, az alábbi linken tudsz időpontot foglalni.

Köszönöm, hogy itt voltál velem ma is Kedves Olvasó! Legyen csodaszép napod, várlak a következő blogban és a Belső Körben!Megtalálsz az alábbi helyeken:


Forrás:
Dr. Joe Dispenza videók
Dr. Joe Dispenza: Fejleszd a gondolkodásod
Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa
Prepok Zsuzsi videók

Comentarios


bottom of page