top of page

A manifesztáció egyik legnehezebb témája: A pénz


Boldog Új Évet Kívánok, Kedves Olvasó!


Az új esztendővel az emberek nagy része ilyen-olyan fogadalmakat tesz, majd ezek többsége sokszor, a napok múlásával szépen lassan elillan. Van is ezzel kapcsolatban egy találó mém: "Célom 2024-re: teljesíteni a 2023-as céljaimat, amiket 2022-re terveztem még 2021-ben, miután 2020-ban kitaláltam őket."

Mondhatnátok is akár, hogy: "na, tessék! látod, hogy nem működik, hiába tudom mit szeretnék, mik a céljaim!?", de Kedves Olvasó, a manifesztáció nem csak hit kérdése, hanem gyakorlatilag át kell huzalozzuk az agyunkat, ez fejben dől el. Kezdeti lépésnek nagyon jó, ha tudod mit szeretnél, de ha itt megáll a tudomány, veszett fejsze nyele az egész.

Nézzük az egyik legnépszerűbb és egyben legnehezebben manifesztálható témát, ami a PÉNZ.

Mi a pénz? Mit jelent számunkra?


Ha becsukod a szemed és a pénzre gondolsz, mit látsz magad előtt?
Az esetek többségében az emberek bankjegyeket, irtó nagy összeget mutató bankszámlát képzelnek el, pedig ez nem ilyen egyszerű. A gazdagság, a bőség, nem merül ki ennyiben, de sokszor látom, hogy nem mertek nagyot álmodni.

Ennek egyik fő oka a negatív hitrendszerben keresendő, ami ebben a témakörben különösképp felszínre tör. Ül a kisördög a vállunkon és hiába próbálunk fókuszálni a gazdagság, a bőség elérésére, egyfolytában sugdossa a fülünkbe, hogy: "nem, én ezt nem érhetem el", "nekem ez nem jár", "minden hiába".


Mit tehetünk, hogy a pénz manifesztálás sikeres legyen?


Vegyünk egy egyszerű példát:Kedves Olvasó, biztos találkoztál már azzal a matematika példával -ha máskor nem is, de a valószínűségszámítás oktatásánál előszeretettel bemutatják-, hogy mennyi az esélyed megnyerni a lottó ötöst. Ha egészen pontosak szeretnénk lenni, akkor 1:43 949 268. Na igen, ez azért egy szép nagy szám, de mint mutatja: nem lehetetlen! 

Viszont itt jön a korábban említett negatív hitrendszer, ami a legtöbb emberben már a "nyeremény" szó hallatán bekapcsol és taszít minden pozitív energiát. Egy bizonytalanságot ébreszt bennünk.

Álmodozunk, hogy mennyire szuper lenne ha a mi számainkat húznák ki, gondolatban már elköltjük az összes pénzünket és... végül még a szelvényt sem adjuk fel, hiszen: "úgysem nyerek" vagy a másik eset,hogy hordjuk hűségesen a postára a szokott számainkat, de azzal a gondolattal adjuk fel, hogy: "húsz éve játszom, úgysem nyerek, de azért inkább elküldöm". Azért ez elég egyértelmű mindenki számára, hogy nem lehet működőképes így a manifesztáció. Ugyan sokat segíthet egy manifesztációs meditáció, de teljes megoldást akkor fogunk találni, ha valóban magunkba nézünk és megkeressük mi okozza a negatív hitrendszerünket.

Itt van neked egy manifesztációs meditáció, ami segíthet könnyebben elérni a vágyaid!
A negatív hitrendszer


Ahogy a megnevezés is utal rá, egy mélyen gyökerező probléma, amit a legtöbb esetben gyermekkorunkból hozunk magunkkal, akár észrevétlenül is. Ahogy arról már korábban írtam:
Életünk első hét évében a szüleinktől és a környezetünktől kapunk egy komplett tudatalatti programot, ami utána az egész életünket automatizáltan irányítja.

Az igazi probléma ezzel az, hogy a negatív berögződések hozzák magukkal a negatív manifesztációkat és a legtöbb esetben ezt észre sem vesszük, hiszen természetes számunkra egy-egy ilyen gondolat. Pl.: ha nem is lett kimondva, de irtó könnyen belénk nevelik, hogy "a pénz rossz, pénzre vágyni rossz" azzal, amikor látjuk, hogy a szüleink hónapról-hónapra görcsölnek rajta, hogy miből lesznek kifizetve a csekkek, miből lesz étel az asztalon.

Ugyan senki nem mondta ki, hogy rossz volna a pénz, de folyamatosan azt láttuk, hogy mennyi problémát, feszültséget okoz, így tudat alatt társítottunk hozzá egy negatív érzést és akarva-akaratlan a pénzhez mérten nézünk sok dolgot. Persze ez vihet abba az irányba is, hogy mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb anyagi helyzetben éljünk, de az esetek többségében sajnos nem ez a jellemző.

Kitalálod hogyan keress sok pénzt, lehet van egy szuper ötleted, de az a bizonyos kisördög előkerül és megrekedsz.


Álmodozol, minden nap eszedbe jut, hogy merre kellene lépned, gyakorlatilag szuperül manifesztálod ezt a jövőképet, de nem teszel érte semmi mást fizikailag. Elhiszed, hogy ez egy remek lehetőség, de magadban már nem hiszel eléggé, hogy meg is tudod valósítani.

Van egy ismerősöm, aki ennek sajnálatos módon tankönyvi példája. Vállalkozó családból jön, ahol már a szülőknél látni a negatív hitrendszer által okozott károkat: anyuka és az ő szülei mindig is vállalkoztak, igaz kicsiben, de adtak-vettek, termeltek, igazán hittek benne, hogy ezzel elegendő pluszt termelnek és ugyan kevésre vágytak, de azt stabilan tartották egész életükben.

Apuka szülei: az igazi 8 órás állás kell, minden hónap 10.-én fizetéssel, az a biztos, így apuka a heti 40+ órája mellett vállalkozott, de azzal a gondolattal, hogy bizonytalan az egész, megélni csak abból nem lehet. Na most ennek a két embernek az egy szem gyermeke hiába kapta útravalónak azt a kreativitást és vállalkozó szellemet amiből igazán sikeres lehetne, a kisördög is ott lapul és gyakorlatilag ledermed tőle, ahogy mondani szokta: töketlenül viselkedik, jön a sok "mi lesz ha", "jaj hogy lesz", "ez kevés lesz".

Viaskodik benne a biztonsági játékos a vállalkozó szellemmel.


Az élet persze ezt azért tudja igazán ironikusan jelezni: jön egy ötlete, kidolgozza, nem lép és egy-két év múlva szemben találja magát valakivel, aki nagy százalékban megvalósította és sikerre vitte. Higgyétek el, ezzel szembesülni, pláne több alkalommal, baromi nagy pofon és persze a sok negatív érzés további negatív dolgokat vonz magához.Sokszor említettem már Nektek Kedves Olvasó, Robert T. Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa könyvét, tanulságos olvasmány! Szertefoszlatja azt a mítoszt, hogy nagy fizetés szükséges a gazdagsághoz és elmondja, mit tanítanak a gazdag szülők gyermekeiknek a pénzről.

Mert hiába gondoljátok most magatokban, hogy: "na persze, könnyű úgy, ha valakinek a feneke alá teszik a dolgokat", ha hiszitek, ha nem, édes kevés pl megörökölni egy hatalmas vagyont. Vissza is csatolnék itt a lottónyeremény példához, hiszen a nagy nyertesek az esetek többségében pár éven belül még lejjebb vannak, mint a nyeremény előtt. Mert egyszerűen fogalmuk sincs hogy kell bánni a pénzzel, mert nem tanította meg őket erre senki.

Szakonyi Krisztivel eldöntöttük, hogy minél több nőnek szeretnénk segíteni, így létrehoztunk egy ingyenes facebook csoportot, amivel segíteni fogunk pénzügyi és mentális témakörben az érdeklődőknek. Így találod meg a csoportot: "Nők az anyagi szabadság és a manifesztáció útján!"
Kiyosaki könyve segít megérteni azokat az alapelveket, melyek hozzájárulnak a gazdagsághoz és a pénzügyi sikerhez két különböző pénzügyi szemléletmóddal és életfilozófiával rendelkező család történetén keresztül:
1. Higgy magadban!
2. Merj hibázni! Fogadd el, hogy lesznek veszteségek, ez a tanulópénz. A győzteseket inspirálja a kudarc, a veszteseket letapossa.
3. Tanulj, hogy növeld a Magabiztosságodat!
4. Fizess magadnak először! Ez azt jelenti, hogy legelőször költs arra, hogy félreteszel, minden másfajta kiadás utána jöjjön.
5. Találd meg azt a nagyon erős érvet, hogy miért akarsz anyagilag független lenni. Ha ez megvan, akkor ebből mindig képes leszel erőt meríteni, hogy céltudatosabb legyél.
6. Vedd körbe magad jómódú, pozitív gondolkodású emberekkel és lehetőleg tanulj tőlük.
(Azt mondják, hogy az öt legjobb barátod átlagfizetése megegyezik a tiéddel. Érdemes tehát gazdagabb irányba barátkozni.)
7. Legyél szorgalmas! Keményen kell dolgozni. Nem lehet lustálkodni és halogatni. Ne csak vágyj, hanem tegyél is a megvalósulásért.
"Mindenki a mennyországba akar menni, de senki se akar meghalni."

...és most, hogy már minden hátráltató tényezőt számításba vettünk, nézzük

mit tehetsz ellenük, mi kell a pénz bevonzásához?


Először is -ahogy minden esetben a manifesztáció során-, tudnod kell, mit és miért akarsz. Az nem épp egy mélyről jövő erős indok, hogy: mindenhez kell a pénz, szóval nekem is kell.

Te, Kedves Olvasó, miért akarsz több pénzt?


Fontos, hogy maga a cél ne legyen rossz, azaz mondjuk ne mástól akarjunk elvenni. Pl: a szomszéd Zsuzsinak mennyire jól megy, meg sem érdemli, milyen jó lenne, ha inkább az enyém lenne.
Manifesztálni minden téren pozitív szemlélettel szükséges. 
Építsen az a gondolatsor, akarj bőséget, gazdagságot a családodnak, ezáltal magadnak. Akarj másokon segíteni vele, akár adományozás útján. Ne csak magadat akard felemelni, hanem ezáltal a környezetedet is, hiszen az a minden nap érzett stabilitás és boldogság Téged is éppúgy feltölt majd.

Ha megtaláltad a miért-ed válaszát, akkor lépj tovább, nézd meg mit tudsz tenni ezért fizikálisan. Mert ugye hiába döntöd el, hogy több pénzt szeretnél, ezért szükséged van egy jobb állásra, ha sehová nem adod be az önéletrajzod és nem jársz nyitott szemmel, nyitott lélekkel a továbbiakban, hogy megragadhasd a bevonzott lehetőségeket.

Tehát, Kedves Olvasó, a pénz bevonzásánál hatványozottan igaz, hogy meg kell küzdenünk a saját démonainkkal, a tudatos és tudatalatti negatív beidegződésekkel. Hátra kell hagynunk őket, átgondolni, hogy miért is szeretnénk a változást az életünkben, mire fogjuk használni ezt a pozitív változást és minden nap manifesztálni ezt a jövőképet.

Ehhez találsz a webshopomon egy "Bőség, gazdagság hipnózis audio file-t" mely segít a bőségtudat kialakításában, negatív pénzügyi hiedelmek megszüntetésében, gazdagság manifesztálásában. Kattints az alábbi linkre:Remélem segítségedre volt ez a bejegyzés abban, hogy hol keresd a problémát és hogyan oldd meg, hogy a 2024-es évben sikeres legyen a pénzzel kapcsolatos manifesztáció. Köszönöm, hogy az olvasóm vagy, találkozunk hamarosan.

Megtalálsz az alábbi helyeken:


Comments


bottom of page