top of page

BLOG: Miért fontos a meditáció a vonzás törvényében? - Manifesztáció a meditáció segítségével?

Frissítve: 2023. aug. 18.

A manifesztáció nem működik igazán hatásosan meditáció nélkül! Ki merjük ezt jelenteni? Kedves olvasó saját tapasztalataim és tanulmányaim során úgy érzem, kijelenthetem, hogy a vonzás törvénye egyik alapköve a meditáció.


Sokáig nagyon szkeptikus volt a tudomány a meditációval kapcsolatban, egy spiri dolognak tartották. Másnak tulajdonították a pozitív hatásokat, amiket tapasztaltak az emberek. A meditáció egyet jelentett a Buddhizmussal vagy valami elvont spiri baromsággal sokak szemében.Egyszóval kicsit furának tartották azokat az embereket, akik ebben a modern társadalomban mégis meditáltak. Viszont különböző tesztek bizonyítják, ha olyan tesztalanyokat használtak, akik korábban nem meditáltak, átlagos életet élnek, átlagos stressz éri őket, átlagos mindennapjaik vannak.


Ezeket az embereket meg tudták tanítani meditálni és egy bizonyos idő után, ami akár néhány hét is elég volt, ugyan azokat a pozitív eredményeket tapasztalták, mint akik régóta ilyen pozitív életet éltek, vagyis, akik rendszeresen meditálnak.


Ezek a pozitív eredmények az alábbiak voltak:

 • Pl. a megnövekedett szürkeállomány a memóriáért, a tanulásért és döntéskészségért felelős részekben, ami egyébként korral csökkenhet, de meditáció segítségével megtarthatjuk ezt a szintet


Több kísérlet szerint egy olyan ötvenes férfinak, aki rendszeresen meditál ugyanakkora a szürkeállománya, mint egy 25 évesé, aki sosem meditált, miközben egy átlagos ötven körüli férfi szürkeállománya jóval kisebb ezeknél.


 • Az empátiáért, toleranciáért felelős részek szürkeállománya szintén növekszik.

 • Csökken a szürkeállomány az amygdalában, ami a “menekülj vagy harcolj” reflexért felelős, vagyis a stresszreakciónk csökken.

 • Csökkenti a depressziót, szorongást.

 • Kiegyenlíti a vérnyomást.

 • Általánosságban csökkenti a stressz szintünket.


Összefoglalhatjuk Kedves Olvasó, hogy nyugodtabbak és boldogabbak lehetünk egy rendszeres meditációs életvitel segítségével. De hogyan is befolyásolja ez a manifesztáció útját?Mi történik az alfa majd théta állapotokban?


Mérhetően csökken az agyi frekvencia alfában majd akár thétában is, ami bizonyítottan segít csökkenteni a negatív hangulatot, a dühöt, a szomorúságot.

Meditáció közben számos érdekes és fontos folyamat zajlik az agyunkban, amelyeknek köszönhetően számos pozitív hatást érhetünk el az egész testünkre és elménkre.


Az alábbiakban összefoglalom ezeket a folyamatokat és megmagyarázom, miért érdemes a meditáció során elérni az alfa állapotot. Vagyis hogyan fog elindulni a manifesztáció?


A meditáció során az agyunkban számos változás történik az agyhullámok frekvenciájában és mintázatában. Az agyhullámok az agy elektromos aktivitásának mérései, amelyeket különböző frekvenciatartományba osztunk, például alfa, béta, delta és theta hullámokra.


Az alfa hullámok körülbelül 8 és 12 hertz közötti frekvencián mérhetők meg, és leggyakrabban akkor jelennek meg, amikor az agyunk ellazul, és nem aktív gondolkodásra vagy figyelmünkre fókuszál.


Amikor meditálunk, és elérjük az alfa állapotot, az agyunk általában aktív pihenő állapotba kerül.


Ez azt jelenti, hogy lecsökkentjük a stressz hormonok (például kortizol) termelődését, és csökkentjük a szimpatikus idegrendszer aktivitását, amely a "harcolj vagy menekülj" válaszért felelős.Ehelyett aktiváljuk a paraszimpatikus idegrendszert, ami a "pihenj és eméssz" választ hozza előtérbe. Ennek eredményeként csökken a stressz, javul a relaxáció és az általános jólét érzése.


Az alfa állapotban az agyban egyre inkább megfigyelhető a jobb és bal agyfélteke közötti szinkronizáció is. Ez az agyféltekék egyidejű és harmonikus együttműködését jelenti, ami kreativitáshoz és jobb problémamegoldó képességhez vezethet.


Az alfa állapotban a gondolataink kevésbé zavaróak, és könnyebben koncentrálhatunk az adott pillanatra, ami elősegíti az elmélyült meditációt és a tudatos jelenlét érzését.


A meditáció és az alfa állapot gyakorlása számos előnyt hozhat az életünkbe, amellett, hogy elősegíti a manifesztáció megjelenését.

 • Stresszkezelés: Az alfa állapotban az agyunk lecsökkenti a stresszre adott válaszát, és ezáltal hatékonyabban kezeljük a mindennapi stresszhelyzeteket.

 • Szorongás csökkentése: Az agyunk nyugodt állapota segít csökkenteni az általános szorongást és nyugtalanságot.

 • Jobb koncentráció és teljesítmény: Az alfa állapotban az agyunk jobban képes koncentrálni, így hatékonyabban dolgozhatunk és tanulhatunk.

 • Jobb alvásminőség: A meditáció és az alfa állapot segíthet javítani az alvás minőségét és elősegítheti az ellazulást.

 • Egészségesebb testi és mentális állapot: Az alfa állapotban a test és az elme egyensúlya javul, ami pozitív hatással lehet az egészségünkre és az immunrendszerünkre is.

 • Kreativitás és önkifejezés: Az agyféltekék közötti jobb szinkronizáció.

Egy Tiktok videóm a manifesztáció bekövetkezéséről:


Az alfa állapot elérése meditáció során nem mindig egyszerű, és tapasztalattól függően változó időt vehet igénybe. A rendszeres meditáció és gyakorlás azonban segít fejleszteni az alfa állapot elérését és a meditáció pozitív hatásait az agyra és az egész testre. A manifesztáció megvalósulásáról nem is beszélve.


A meditáció és az alfa állapot elérése lehetővé teszi számunkra, hogy felfedezzük az elménk és testünk összhangját, csökkentsük a stresszt és élvezzük az élet jobb minőségét.Mi köze a meditációnak a manifesztációhoz?


Sokan úgy gondolják, hogy a meditáció és a manifesztáció két egymástól nagyon különböző dolog. Első látásra talán így is tűnhet, azonban ez a két gyakorlat sokkal szorosabb kapcsolatban áll egymással, mint gondolnánk.


Kedves Olvasó, te próbáltál már meditálni? Ha a fenti információk nem voltak elegek ahhoz, hogy kedvet csináljak Neked hozzá, akkor most figyelj!


A manifesztáció lényege, hogy gondolatainkat és érzelmeinket használjuk arra, hogy létrehozzuk a kívánt valóságot. A meditáció, mint a tudatosság gyakorlása, pedig a manifesztáció alapvető eszköze lehet. De miért is?


Az érzelmi tisztaság és tudatos gondolkodás


A meditáció képes segíteni abban, hogy tisztában legyünk gondolatainkkal és érzelmeinkkel. Ahogy időt szentelünk a belső csendre, a zavaró gondolatok és érzések eloszlanak, ami tiszta látást és érzékelést eredményez. Ez a tisztaság segít abban, hogy valós, őszinte és tiszta szándékokat tudjunk megfogalmazni, amik nélkülözhetetlenek a hatékony manifesztációhoz.A meditáció a tudatosság növekedéséhez is hozzájárul, ami segít abban, hogy ne csak a negatív gondolatainkat, hanem a pozitív gondolatainkat és szándékainkat is felismerjük. Minél tudatosabbak vagyunk, annál hatékonyabban tudjuk alkalmazni a manifesztációt, mivel jobban képesek vagyunk irányítani a gondolatainkat és érzéseinket.


A meditációval emelhetjük rezgésszintünket, ami fontos tényező a manifesztációban. A meditációval általában pozitív, békés és harmonikus állapotba kerülünk, ami magasabb rezgésszintet eredményez. A magasabb rezgésszint pedig segít abban, hogy a kívánt dolgokat vonzzuk be az életünkbe.


Az összhang megteremtése


A meditáció segít összhangot teremteni a tudatos és az al tudat között. Ez az összhang elengedhetetlen a manifesztáció sikerességéhez, hiszen gyakran előfordul, hogy tudatosan valamit szeretnénk, de az al tudatunk ezzel ellentétes üzeneteket küld. A meditációval képesek lehetünk felismerni és átalakítani ezeket az al tudati blokkokat.


A meditációval képesek vagyunk jobban irányítani a gondolatainkat, tisztábban látni az érzéseinket és szándékainkat, növelni a rezgésszintünket és összhangot teremteni a tudatosság és az al tudat között. Mindezek a képességek alapvetően fontosak ahhoz, hogy hatékonyabban tudjunk manifesztálni. Tehát ha többet szeretnél kihozni a manifesztációból, érdemes elkezdened meditálni, vagy mélyíteni a meditációs gyakorlataidat.


Itt van neked egy manifesztációs meditáció, amit én írtam, én vettem fel és én beszélek alatta, próbáld ki:A frekvenciák kapcsolata a manifesztációban


Ahhoz, hogy sikeresen tudjak bevonzani bármit, amit szeretnék, ahhoz megfelelő frekvencián kell rezegnem, rá kell fókuszálnom az adott célra, és meg kell szűntetnem a stresszt, a gátló tényezőket.


Ha szeretnél például manifesztálni egy új autót, akkor neked a megfelelő frekvencián kell lenned, tehát olyan érzésekkel kell lenned, amilyenben lennél, ha meglenne az az új autó, amire vágysz.


Mit éreznél, ha egy új autód lenne? Hálát például. Erről van is egy korábbi blogom, bemásolom ide Neked, ha szeretnéd elolvasni.


Mit éreznél még? Nyugalmat, biztonságot, mert mondjuk már nagyon régi autód volt és nagyon kellett neked ez az új, hogy a gyermeked biztonságban tudd elvinni az oviba például. Megnyugodnál, hogy nincs az autón hitel, ki van fizetve, csak a tiéd.


Mit gondolnál? Azt, hogy fantasztikus, hogy ezt sikerült manifesztálnod, sikerült bevonzanod.


Ezekkel az érzésekkel tudsz dolgozni vizualizációban. Beleteszed az érzéseid a “kis videódba”, amit minden este lefekvés előtt lefuttatsz a fejedben, valamit minden érzékszerved is csatolod a vizualizációdban. Érzed az új autó illatát, a kormány tapintását, látod a szép belsejét.


A vizualizáció mellett persze használhatsz megerősítéseket vagy bármit, ami segíti a manifesztáció létrejöttét, ezzel kapcsolatban nagyon pontos, részletes videókat találsz a Belső Körben.

Itt tudsz csatlakozni:


A fókuszod nem veheted le arról, amit szeretnél manifesztálni. A legtöbb ember esetében nem elég egyszer vizualizálni valamit, hanem rendszeresíteni kell ezt. Ezt addig kell folyamatosan csinálnod, amíg felül nem írod gátló hitrendszereidet.


Vagyis azokat az érzéseket, gondolatokat : “ nekem ez úgysem sikerül”

“Nekem sosem lesz elég pénzem erre az új autóra.”

“Miért is érdemelném meg pont én ezt az autót?”

És még sorolhatnám, hány és hány negatív gondoloat fogalmazódik meg bennünk egy témával kapcsolatban.


Szóval ezeket Kedves Olvasó, ebben a szent minutumban dobd ki a kukába, mert negatív gondolatokkal, negatív hitrendszerrel az életben nem fogsz semmit bevonzani, manifesztálni. Ezeket kell megszüntetni ahhoz, hogy működjön a manifesztáció és a meditáció mindezt megteszi.


A meditáció beindítja azt, amit szeretnél


A meditáció csökkenti az agyi frekvenciát, magas bétából bétába, majd alfába, majd thétába. Azaz hozzáférésünk lesz a tudatalattinkhoz alfában, thétában és így felül tudjuk írni azokat a negatív, gátló hitrendszereket, amik akadályoznak minket.


A meditáció fejleszti a koncentrációs készséget, a memóriát, a tanulást, ami mind szükséges ahhoz, hogy kitartóan fókuszáljunk a célunkra.


A meditáció képes strukturálisan és funkcionálisan megváltoztatni az agyat olyan módon, hogy segítse a manifesztációt. A meditáció által indukált agyi változások segítenek fenntartani a pozitív gondolkodást, csökkenteni a stresszt, növelni a tudatosságot és javítani az érzelmi szabályozást, ami mind hozzájárul a hatékony manifesztációhoz.Az elme, test, lélek kapcsolata. A manifesztáció.


A meditáció nem csak egy lelki gyakorlat, amely segít lecsendesíteni az elmét és megnyugtatni a testet. Ez a mély, csendes állapot lehetővé teszi számunkra, hogy jobban összehangoljuk belső és külső világunkat, ami erősebbé és hatékonyabbá teszi a manifesztációt. De miért is?
A meditáció során a tudatosságunk mélyül, az érzékelésünk élesedik és az agyunk egy olyan állapotba kerül, amely elősegíti a gondolatok, érzelmek és szándékok tisztázását. Azáltal, hogy tisztábban látjuk és érezzük saját gondolatainkat és érzéseinket, könnyebben összpontosíthatunk arra, amit igazán szeretnénk bevonzani az életünkbe. Ez az összehangolás kritikus a hatékony manifesztációban.


Meditáció során a tudatosságunk növekszik, vagyis jobban vagyunk jelen a pillanatban. Ez az a pont, ahol a valódi manifesztáció történik. A jövőbe vagy a múltba ábrándozás helyett a jelen pillanatban élünk, és ott teremtünk. Minél inkább vagyunk jelen, annál hatékonyabban tudunk manifesztálni.


A meditáció segít kitisztítani az elmét és az érzelmeket. Ha félelmek, aggódások vagy negatív gondolatok terhelik az elménket, ezek akadályozhatják a pozitív manifesztációt. A meditáció segít mindezeket elengedni, így tiszta lappal kezdhetünk, amikor a kívánt dolgokat próbáljuk bevonzani.


A meditáció segít bennünket abban, hogy egy "megengedő" állapotba kerüljünk. Ez azt jelenti, hogy képesek vagyunk elfogadni és elengedni a vágyainkat az Univerzum felé, anélkül, hogy görcsösen ragaszkodnánk a kimenetelhez. Ez a megengedés állapota szintén létfontosságú a hatékony manifesztáció során, mert lehetővé teszi az energiák szabad áramlását és a kívánt dolgok természetes bevonzását.


Ha eddig kételkedtél a meditáció hatalmában Kedves Olvasó , itt az ideje kipróbálnod.

Sokan azt mondják nem tudnak meditálni. Nekem sem sikerült elsőre. Iszonyú pörgős életem van, de körülbelül fél év után sikerült és akkor változott meg gyökeresen az életem.


Próbálj elsőként irányított meditációt használni, tehát olyat, amin valaki beszél hozzád.

Próbáld ki az enyémet:
Nagyon köszönöm Neked, hogy elolvastad a blogom, várlak jövő héten is egy újabb blog bejegyzéssel. Legyen csodaszép, alkotó, nyugodt napod!Források:


Dr. Joe Dispenza: Fejleszd a gondolkodásod


Tanulmányaim


Youtube: MotivationArk, Manifesting with KimberlyMegtalálsz az alábbi helyeken:
Comments


bottom of page