top of page

A manifesztáció elősegítése: milyen technikákat érdemes alkalmaznod?

A korábbi blogokban már többször is kitértem rá, hogy mik lehetnek azok a technikák amelyekkel elősegíthetitek a manifesztáció sikerességét, de úgy gondoltam most a legcélravezetőbbeket összeszedem Nektek egy helyre, hogy jobban rögzüljön neked Kedves Olvasó.


Azt szeretném azért leszögezni, hogy bármennyire is hasznosak ezek a gyakorlatok, önmagukban kevesek, ugyan a társaink lesznek a sikeres manifesztáció elősegítésében, de csak ha minden mást is igyekszünk megtenni a célunkért.


De mégis mi mást?


Annyiszor hallottad már tőlem Kedves Olvasó, hogy át kell huzalozni az agyunkat. Nem azért mondom olyan sokszor, mert beragadt a lemez! 🙂 

Erre kell törekednünk. Ez egy összetett folyamat, amiről majd később még írok Nektek bővebben, de az alapja mindenképp az önbecsülés megteremtése és a negatív hitrendszer kiiktatása kell legyen.


Ismét igaz a mondás:

Változtasd meg a gondolkodásod és megváltozik az életed!

Akkor ugorjunk neki az említett technikák tanulmányozásának:


1. Vizualizáció, a manifesztáció működéséhez


A Szerelem manifesztáció kapcsán írt blogomban igyekeztem már szemléltetni, hogy milyen is kell legyen egy igazán ütős vizualizáció, de vegyük át újra!


Ez a technika arra összpontosít, hogy érzékszervi részletekkel és élénk képekkel képzeljük el a vágyott eredményt. Vizualizálhatjuk magunkat, ahogy elérjük a céljainkat, és érzékelhetjük a boldogságot és elégedettséget, amit ennek elérésével kapcsolatban érzünk.


A vizualizáció segít a vágyaink és álmaink konkretizálásában. Segíti a manifesztáció elindulásást. A vizualizáció egy olyan módszer, ahol kiemelkedően fontos, hogy minden érzékszervünket bekapcsoljuk a folyamat közben. Látás, hallás, tapintás, szaglás, ha lehet ízlelés.


Tételezzük fel, hogy Te, Kedves Olvasó szeretnél elköltözni Párizsba. A vonzás törvénye akkor működik jól, ha az alapoktól felépítjük a vizualizációnkat, mintha egy házat építenénk magunkban, minden apró kis részletre kitérve. Ha dolgozunk érte. Dolgoztatjuk az agyunk! Hiszen tudományos oldalról megközelítve ez az egész nem más, mint agykontroll.


Az agykontroll José Silva által kifejlesztett módszer, amely segítségével az agy alfa állapotában képessé válsz hatással lenni a tudatalattidra.


Hogyan tudod ezt véghez vinni?


Első körben fontos elérnünk, hogy alfa vagy théta állapotba kerüljünk. Ezekre a legideálisabb időpont ébredés után és elalvás előtt adódik. Ezek az állapotok segítik leginkább a manifesztáció beindulását.


Személy szerint szívesebben javaslom Neked, Kedves Olvasó, az elalvás előtti lehetőséget, hiszen ilyenkor a legkisebb az esély arra, hogy bármi más megzavarhat, például nem kell majd rohanjunk dolgozni, nem kezd a szomszéd eszeveszett lakásfelújításba vagy éppen nem ugatnak a kutyák az utcán.


Itt még nagy segítségedre lehet a meditáció, hiszen meditálás közben csillapodnak az agyi hullámok, nyugodtabb lesz a légzésünk és a szívünk ritmusa. Az ellazuláshoz segítségedre lehet a webshopomban megtalálható manifesztációs meditációm, amit a közelgő Valentin nap alkalmából 20% kedvezménnyel vásárolhatsz meg 2024.02.20-ig a “VALENTIN20” kuponkóddal:
Nyilván, most mondhatnád Kedves Olvasó, hogy “köszi Nelli, van a neten ingyen is meg egyébként is belökök egy nyugis zenét és kész is”, de most elárulom Neked, hogy a valóban hatásos manifesztációs meditációk ennél sokkal összetettebbek, hosszadalmas az elkészítésük, hiszen össze kell hangolni a zene és a mellette lévő szöveges rész frekvenciáit az agyi hullámokkal, hogy sikeresen vezessük el a hallgatót az említett alfa állapotba. 


Itt írtam Neked, Kedves Olvasó a meditáció fontosságáról a manifesztáció során:


De kanyarodjunk vissza a vizualizációhoz!


Ha megteremtettük a szükséges nyugalmas környezetet, igyekszünk megszüntetni minden külső és belső zavaró tényezőt, elhelyezkedünk egy kényelmes testhelyzetbe és neki is láthatunk a munkának! Használjuk minden érzékszervünket!


Tehát vegyük ezt a példát végig: Párizs-i élet, új lakás. 


Sétálsz a kora tavaszi melegben, érzed, ahogy a nap sugarai hozzáérnek a bőrödhöz, hallod a madarak csicsegését a forgalom zaja mellett. Odaérsz a Szajna partjára, megérint egy enyhe szellő, ami a víz friss illatát hozza feléd.


Megállsz egy pillanatra, a folyó felé fordulsz és boldogság tölti meg a lelked. Érzed, ahogy végighúzod az ujjaidat a híd rideg vas korlátján, miközben átsétálsz a folyó másik oldalára, magadba szippantva ezt a számodra oly kedves életérzést.


Hirtelen megcsap egy kellemes illat, ami egy apró pékségből árad, melynek kirakatában ott sorakoznak a szebbnél szebb croissant-ok, bugettek, macaronok, kalácsok.


Odaérsz egy hatalmas, rusztikus kinézetével tekintélyt parancsoló fa kapuhoz, mely egy csodálatos kis udvarba vezet Téged, ahol a burjánzó növények és a kis szökőkút szívet melengető összképet festenek.


Megállsz egy pillanatra, hogy magadba szívd ezt az érzést, hogy érezd az innen áradó nyugalmat és békét. Majd izgatottan szaladsz fel a lépcsőn, belenyúlsz a táskádba, megtapintod a kulcsod, kiveszed.


Hallod ahogy a zár kattan, érzed a kezedben a kilincs hideg érintését, belépsz egy napfényes, gyönyörű lakásba, ahol látod a fogason a kedvenc kabátod, a falakon a családi fotókat, emlékeket.


Halk lépteket hallasz, meglátod közeledni feléd a szerelmed, aki egy szenvedélyes csókkal üdvözöl majd azt mondja: “gyere drágám, kint van a teraszon a kávéd”. Kéz a kézben kisétáltok a teraszra, ahol a gőzölgő kávé és a friss croissant illatfelhőjéből messzebbre tekintve megpillantod az Eiffel tornyot.


A legnagyobb elégedettség, hála és boldogság érzésével kortyolsz bele a gőzölgő kávédba, beleharapsz a frissen sült croissant-ba, érzed a puha tészta lágy ízét a szádban. 

Minden porcikádban ott bizsereg, hogy otthon vagy, hazaértél.


Nos, Kedves Olvasó, EZ egy vizualizáció: részletes, agyat megmozgató, minden érzékszervet dolgoztató! Hidd el, megvan az oka annak, hogy miért kell ezt ennyire mélyrehatóan kezelni. Elvégre ne felejtsd el, hogy teljesen át kell formálnod a gondolkodásod, hogy útnak induljon a manifesztáció az életedben.
De mutatok Neked egy nagyon egyszerű gyakorlatot kezdésnek, amivel viszonylag rövid időn belül megbizonyosodhatsz róla, hogy a manifesztáció igenis működik és van létjogosultsága a témának. Ez nem más, mint:


Neville Goddard Létra-tecnikája:


Bizonyíték a manifesztáció létezésére.

Maga a feladat: elalvás előtt egy olyan pózba helyezkedj el, amiben nem alszol el olyan könnyedén. Irányítsd, lassítsd le a légzésed, próbálod meg kiüríteni a fejedből a  gondolataidat. Csak a feladatra fókuszálj!


Képzeld el, hogy előtted van egy létra. Itt is él a korábban hangoztatott dolog: minél részletesebben képzeld el! Lásd a színét, lásd mekkora az a létra? 

Kis fellépő vagy egy hatalmas 30-40 fokos létra? 


A feladat szempontjából egyébként nincs jelentősége a méretének, csak érezd biztonságosnak, tehát ne kapcsoljanak be a negatív dolgok vele kapcsolatban a fejedben.


Érezd az anyagát!

Fém? Érezd a hideg fémet, amint megérinted. 

Fa? Érezd a fa anyagát, illatát!


Halld, ahogy a cipőd hozzáér az első fokhoz, érezd a talpad alatt, majd a másodikhoz és így tovább. Mászd meg azt a létrát sokszor, fel és le, fel és le!


Végig használd minden érzékszerved a vizualizáció során!!!


Ébredés után, amikor csak alkalmad van rá, mondogasd magadban, hogy: 

“Nem mászok fel a létrára”. Igen, azt, hogy NEM mászol fel!


Ebben a gyakorlatban egyszerre van jelen a vizualizáció és a másik fontos gyakorlati technika a manifesztáció során, a mantra! 
Mi fog történni?


Néhány napon belül fogsz látni egy létrát, teljesen váratlanul, akár egy tök lehetetlen helyzetben.

Kedves Olvasó, ha hiszed, ha nem, magam is kipróbáltam ezt a technikát -hiszen nem ajánlok olyat Neked sem, amit nem teszteltem korábban- és baromi vicces szituációban találtam magam:


A szokásos sétánkra indultunk Holly-val Budapest belvárosában és konkrétan a Jimmy Choo előtt megpillantottam azt a bizonyos létrát, amint éppen rajta ácsorogva mosta a kirakat üvegeit egy néni! Hihetetlen élmény volt!!!

Próbáld ki, irtó jó érzés a siker! Bizonyosságot nyerni róla, hogy igen! A manifesztáció abszolút működőképes dolog!


Amit még a gyakorlat leírásában megfigyelhettél az az volt, hogy a mantra részben a “nem” szót kellett használnod. Biztosan felmerül benned a kérdés, Kedves Olvasó, hogy mégis miért nem azt kellett ismételned, hogy “meglátom a létrát” vagy “felmászom a létrára”. Egyszerű.


Ez is bizonyítja, hogy a vonzás törvénye nem ismeri a “nem” szót. Egyszerűen a manifesztáció során ennek nincs jelentősége! 


Jusson eszedbe a világ legismertebb példája erre: SÁRGA ELEFÁNT! Megvan a story? Sokszor poénként is előkerül: “ne gondolj a sárga elefántra”. Na, és akkor mit is fogsz azon nyomban magad előtt látni? Hát naná, hogy azt a szerencsétlen elefántot citromsárga színben pompázva, ahogy maga sem érti, hogy a francba lett ő sárga?! 


Tehát, ha ebbe picit jobban belegondolunk, mi van akkor, ha azzal próbáljuk magunkat nyugtatni, hogy “nem csal meg a párom”...? Ugye, hogy nem kéne ezt használni…? Kismillió alkalommal mondtam, írtam már Nektek, hogy a manifesztációban fontos az önbecsülés, a pozitív gondolatok!


Azt hiszem, ez azért elég erős bizonyíték erre, csak kicsit gondoljátok át reálisan az imént olvasottakat és önmagatok felé való bizonyításként próbáljátok ki a Létra technikát.
“Ha az életed nem változik, annak az az oka, hogy nem használod tudatosan, módszeresen és megfelelő módon a képzeletedet. Kényelmesebb és könnyebb a meglévő körülményekre figyelni, mint újakat alkotni az elménkben.”

Neville Goddard


2. Mantrák


Mi is az a mantra?

mantra (főnév)

1. Meditációs szó, amit folyamatosan ismétel az a személy, aki a gondolataiba mélyed, hogy ennek segítségével lelki hatást érjen el.

A meditáció során egy szótagot használ mantraként az ember. A mantrának különleges hatást tulajdonítanak.


Ugye az egy elég köztudott dolog, hogy vannak szóbeli és írásbeli mantrák. Nagyvonalakban mindegy, hogy melyiket használod vagy akár mind a kettőt keverve, egy a lényeg: olyat válassz, ami közel áll hozzád, ami nem feszélyez.

 

Próbáld ki őket és dönts Kedves Olvasó, melyik ami Neked való, mert az lesz a segítségedre igazán.


Sok kollégám jobban szereti a szabályokhoz kötött mantrákat megtanítani az érdeklődőknek és azok mentén vezetni őket a továbbiakban. 


Személy szerint én ezekben nem igazán hiszek, mert úgy gondolom, hogy tökre személyiségfüggő ez is, mint maga a technika formája. Van, akinek szüksége van erre a szintű vezetésre a siker eléréséhez, de van akit meg abszolút zavar, idegesít egy ilyen kötött forma, hogy írja le 55-ször, 77-szer vagy 100-szor a mantráját. Rajtad múlik, hogy működni fog vagy sem a manifesztáció.


Ne értsetek félre, ennek is megvan egyébként a magyarázata, ha picit jobban belegondolunk:

emlékeztek, amikor a suliban például csináltatok valami galibát, mondjuk papírgalacsint dobáltatok és azt mondta a tanár, hogy “na kisfiam/lányom, akkor most ide leülsz amíg a többiek mennek az udvarra és leírod 100-szor erre a papírra: “nem dobálok többet papírgalacsint”.


A végére már nem csak a kezetek zsibbadt, de még a bal lábujjatokban is éreztétek, hogy na ezt bizony többet tényleg nem csinálom. 


Összegezve: elfáradt a kezetek, kialakult a monotonitás, aminek a hatására elült az agyban a leírt információ.


De ez ugyan úgy hatásos lehet akkor is, ha csak egyszer írod le. 


Tehát a félreértések elkerülése végett: nem magával a mantra leírásával nem értek egyet, csak azzal, hogy ezt mindenképpen számszerűsíteni kellene. Itt is áll az, hogy ha nem változtatsz a gondolkodásodon, ha nem az elérni kívánt dologra fókuszálsz, akkor konkrétan WC papírnak is használhatnád manifesztáció helyett a leírt mantrád, akár egyszer, akár ezerszer szerepel a papírodon.


Maga a mantra, igenis hasznos és fontos eszköz. 


Gondolj bele Kedves Olvasó, amikor felszállsz egy repülőgépre például és baromira félsz, fel vagy spanolva, addig mondogatod magadban, hogy minden rendben lesz, minden rendben lesz, amíg meg nem nyugszol.


Megnyugszol: lelassul a légzésed, a pulzusod. Képes leszel reálisan gondolkozni és a negatív sugallatokat figyelmen kívül hagyni. Mondhatjuk lepöckölöd a kisördögöt a válladról.
Az igazság az, hogy legyen szó akár vizualizációról, akár mantrákról, az a fontos, hogy ne a mindennapjaidban, inkább minden percedben jelen legyen! Ez segíti a manifesztáció megvalósulását.


Igyekezz a lehető legtöbb alkalommal emlékeztetni magad a célodra, keress motiváló, inspiráló dolgokat.


Írok néhány példát erre, bár továbbra is az a véleményem, hogy mindenkinek más jön be, más az, ami igazán segít az átprogramozásban, szóval próbáljátok ki őket, válogassatok melyik az igazán nyerő. 


De ami a legfontosabb: mindenképp bízzatok magatokban, higgyetek a célotokban, tudjátok, hogy a vonzás törvénye, a manifesztáció működik és ne felejtsetek el hálásnak lenni minden apró kis dologért ami megmelengeti a lelketeket.Apró emlékeztetők amikkel sűrűn szembesülsz a napjaid folyamán


  • például telefon/okosóra vagy számítógép/tablet háttérképe

Személy szerint ezeket nagyon kedvelem, hiszen ha csak egy pillantást is vetsz rájuk, hogy mondjuk megnézd mennyi az idő vagy írj egy üzenetet, máris szemben találod magad egy emlékeztetővel. 


Tipp: készíts egyedi háttérképet, pl a fenti vizualizációs példából kiindulva lásd minden alkalommal az Eiffel tornyot, esetleg ha jártál már Párizsban, akkor egy ott készült kép szuper lehet erre a célra!


  • Vision Board

Őszintén? Ezt is imádom! Egy tábla, melyet akár kiteszel a falra otthon, a munkahelyeden vagy éppen letöltöd a telefonodra és ebből készíted a háttérképed.


Érdemes frissíteni évente, hogy mindig az legyen rajta, amiért dolgozol, amiért a legjobb tudásod szerint igyekszel alkalmazni a manifesztáció adta lehetőségeket. (De ez persze nem azt jelenti, hogy naponta cserélgesd az összetevőit, mert annak sok köze nem lesz az eredeti szerepéhez 🙂 )


Tipp: szerezz be egy szép nagy kartonpapírt -akár a boltból ingyenesen elhozható dobozokból-, nyomtass vagy válogass újságokból olyan képeket, amik a célodra emlékeztetnek és ragaszd fel rá őket. Tedd ezt a kollázst egy olyan helyre, ahol a legtöbbször láthatod nyugodt pillanataidban, például a hálószobádba, az ágyaddal szembe, így lefekvés előtt gyönyörködhetsz benne és alfa vagy théta állapotban jobban Benned lesz ez, Kedves Olvasó.


  • Hálanapló

Ezt megtalálhatod letölthető termékként a webshopban is, ne felejtsd el használni a kuponkódot a kedvezményhez: VALENTIN20Miért hasznos?

Mert a materiális világ sajnos nem éppen arra nevel minket, hogy van egy csomó minden amiért hálásak lehetünk. Hány embertől hallod azt, hogy: “igen, én hálás vagyok azért mert…” Szinte nulla.. Ez nagyon nincs rendben! 


A Hálanapló segít emlékezned rá a napi programjaid, teendőid mellett, hogy igenis van, amiért hálás lehetsz!


A manifesztáció és a hála között szoros a kapcsolat. A hála erősíti a manifesztációt, mert segít megteremteni azt a pozitív gondolkodási keretrendszert, amely elősegíti a kívánt dolgok bevonzását. 


A manifesztáció folyamata azt jelenti, hogy valósággá változtatjuk a gondolatainkat és érzéseinket. Ha hálát érzel és gondolsz, az Univerzum pozitívan válaszol, hiszen a hála rezgésszintje magas. Ez azt jelenti, hogy minél többet gyakorlod a hálát, annál több pozitív dolog vonzódik az életedbe.


A hálanapló egy egyszerű, de erőteljes eszköz, amely segít kifejezni a hálát. Az a napló, amelyben naponta feljegyzed, amiért hálás vagy. A hálanapló segít beállítani a pozitív gondolkodási keretrendszert, ami elengedhetetlen a manifesztáció folyamatában.


A hálanapló használata egyszerű. Minden nap írj le legalább három dolgot, amiért hálás vagy. Nem számít, mennyire kicsik vagy nagyok ezek a dolgok - a lényeg, hogy valóban érezd a hálát értük.


A hála és a manifesztáció kombinációja hihetetlenül erőteljes lehet. Amikor hálát érzel és gondolsz, ez nemcsak a hangulatodat és a mentális egészségedet javítja, de pozitív energiát is sugározhatsz, ami elősegíti a manifesztációt.


A hálanapló használata pedig segít megteremteni a hálát, mint szokást, ami a manifesztáció szempontjából elengedhetetlen. Tehát kezdd el a naplózást, gyakorold a hálát, és figyeld meg, hogyan alakul át az életed!


Tipp: a Hálanaplód méretében nyomtasd ki a vision board-od (vagy annak fotóját) és használd könyvjelzőként!


  • Tárgyak, melyek körülvesznek minket

Folytassuk a Párizs-i példával: egy mini Eiffel torony kulcstartó, egy vászonkép a városról a nappalidba, egy francia zászlós ágytakaró, tehát bármi, ami emlékeztet arra, hogy Neked ez a vágyad!


Tipp: több apróbb dologban gondolkozz inkább, hogy tényleg lépten-nyomon legyen egy emlékeztetőd.


Összegezzük a ma olvasottakat


A manifesztáció akkor fog beteljesülni, ha a hited megfelelő szinten lesz és minél jobban bízol magadban, minél jobban Benned van, hogy igenis célba fogsz érni, igenis megérdemled a beteljesülését, annál hamarabb valósul majd meg ez. 


Az, hogy melyik technikát választod a felsoroltak közül vagy milyen eszközöket alkalmazol teljesen mindegy, ezek csak adnak egy pluszt, egy löketet, hogy sikerre vidd a manifesztációd. Bármi jó, ami erősíti a hited, hiszen tudod: MINDEN manifesztáció! 


Egy a lényeg, ha azon agyalsz, hogy rosszul csinálod-e, amit csinálsz,  akkor épp arra programozod az agyad, hogy “mi  van, ha nem jön össze” . És a tudatalattidban kialakul a kétség, ami nagyban akadályozza a hited és ezáltal azt, hogy megvalósuljon a manifesztációd. És a vonzás törvénye működni fog, csak épp ellenkező célt fogsz elérni vele. Szóval ilyeneken ne is töprengj!


Kedves Olvasó, merj nagyot álmodni! Képes vagy bármire, hiszen:


"If you can imagine it, you can achieve it. If you can dream it, you can become it."

("Ha el tudod képzelni, meg tudod valósítani. Ha meg tudod álmodni, képes vagy valóra váltani.")

William Arthur Ward


Tehát a cél az, hogy másként gondolkozz, mint -mondjuk úgy- a megszokott! 

Ne a korlátokat keresd, hanem a lehetőségeket! Használd a manifesztációs tecnikákat, de ne elégedj meg ennyivel. Attól, mert leülsz a fotelba, leírod egy lapra, hogy “költözök Párizsba” és látod magad előtt a Szajna partját, majd elalszol és ugyan úgy éled a mindennapjaid, mint korábban, nem fog változni semmi. Legalábbis határozottan csekély az esély rá, bár semmi sem lehetetlen 🙂


Tegyél meg mindent, hogy fejlődj, hogy áthuzalozd az agyad és olyan részeit is működésre bírd, amiket ezelőtt alig használtál! 


Próbáld úgy élni a napjaidat, mintha már bekövetkezett volna a vágyad, mintha a jelened része lenne! 


Itt egy videóm is ezzel a bloggal kapcsolatban röviden:Ha kedvet kaptál hozzá, hogy jobban tanulmányozd a témát vagy úgy érzed, hogy a segítségedre lehetek, csatlakozz a BelsőKör-höz, ahol nagyon sok anyagot találsz a témában és részese lehetsz egy támogató, jófej közösségnek, ahol engem is elérsz bármelyik nap, ha kérdésed merülne fel vagy csak megerősítésre vágysz, hogy jó úton haladsz:

Kedves Olvasó! Remélem, hogy a fenti példák segítségedre lesznek egy “új én” megteremtésének folyamatában.


Köszönöm, hogy az olvasóm vagy, találkozunk hamarosan!


Megtalálsz az alábbi helyeken:
コメント


bottom of page