top of page

A manifesztáció technikái: nézzük meg melyiket hogyan érdemes használni

A manifesztáció során milyen technikákat érdemes használni? Most ezzel kapcsolatban hoztam Neked egy összegző blogcikket.


Elöljáróban szeretném leszögezni azt, amit már nagyon sokszor hallottatok tőlem: én magam nem hiszem, hogy a manifesztáció sikere abban rejlik, hogy hányszor írod le vagy éppen mondod el mi a vágyad, pláne, ha semmi mást nem teszel az egészért.


Ahhoz, hogy be tudd vonzani azt, amit szeretnél, egyáltalán nem elég az, hogy alkalmazod a különböző manifesztációs technikákat, például azt, hogy leírod x-szer vagy vizualizálod amire vágysz. Hiszen végeredményben az egész manifesztáció arról szól, hogy hozzáférj a tudatalattidhoz és a tudatalattidat próbáld meg egy picit irányítani. 


Nagyon fontos, hogy olyan állapotban legyünk, hogy legyen hitünk ezzel kapcsolatban. Hogy tényleg azt érezd, ez a dolog már a Tiéd! 

A változást magadban kell elkezdened, hiszen:


“Változtasd meg a gondolkodásod és megváltozik az életed!”

(Brian Tracy)


Szóval, Kedves Olvasó, ha igazán akarod, valóban hiszel benne, akkor bármelyik technika jó lehet, amelyiket magadénak tudod érezni. Éppen ezért most megmutatok Neked néhányat, a már korábban kivesézett vizualizáción túl, amit személy szerint a legjobbnak tartok egyébként.


Emlékeztetőül: 

Ez a technika arra összpontosít, hogy érzékszervi részletekkel és élénk képekkel képzeljük el a vágyott eredményt. Vizualizálhatjuk magunkat, ahogy elérjük a céljainkat, és érzékelhetjük a boldogságot és elégedettséget, amit ennek elérésével kapcsolatban érzünk. 


A vizualizáció segít a vágyaink és álmaink konkretizálásában. Segíti a manifesztáció elindulásást. A vizualizáció egy olyan módszer, ahol kiemelkedően fontos, hogy minden érzékszervünket bekapcsoljuk a folyamat közben. Látás, hallás, tapintás, szaglás, ha lehet ízlelés.


Ha szeretnéd feleleveníteni a vizualizáció helyes használatát vagy még nem olvastad a korábbi blogokat, itt találod őket:

Ez pedig egy rövid videó, ami szintén a segítségedre lehet benne:A vizualizáció során valójában azon dolgozunk, hogy kialakítsa az idegi összeköttetéseket az agyunkban az elképzelt dolog/esemény és azok az érzések, amiket kivált belőlünk.


Például ha készülünk egy állásinterjúra, elképzeljük, vizualizáljuk, hogy milyen lesz, mi fog történni. Elképzeljük, hogy igen, megkapjuk a kiszemelt munkát és ezek létrehoznak egy idegi összeköttetést, ami majd akkor, amikor benne vagyunk a szituációba, gyakorlatilag bekapcsol és ezáltal nem fogunk bestresszelni, nem fogunk leblokkolni és így nagyobb eséllyel kapjuk meg a pályázott állást.


Nem kell megijedni, ha konkrétan nem látod magad előtt a szituációt vizualizáció közben, sokak számára ez nem könnyű feladat. Ha Te, Kedves Olvasó, jobb vagy abban, hogy elképzeld magadban csak a hangokat, tehát magát a lezajló interjút jelen esetben, akkor dolgozz úgy! Játszd le magadban a beszélgetést, érezd, hogy minden rendben, hogy sikerülni fog! 


Elvégre: azzal főzünk, amink van, és egyébként a vizualizáció egy fejleszthető terület, tehát minél többször gyakorlod, használod a manifesztáció során, annál élénkebb, életszerűbb kisfilmet kapsz majd 🙂


Később hozok majd Nektek néhány gyakorlatot, amivel könnyebben tudjátok fejleszteni ezt a területet.

De most csapjunk bele a lecsóba, ismerkedjünk meg a blogban eddig nem tárgyalt technikákkal!


(A technikák sorrendbe állításának nincs jelentősége, nem mércéje a hatásosságának vagy bármi másnak.)


1. Neville Goddard Létra-technikája


Maga a feladat: elalvás előtt egy olyan pózba helyezkedj el, amiben nem alszol el olyan könnyedén. Irányítsd, lassítsd le a légzésed, próbálod meg kiüríteni a fejedből a  gondolataidat. Csak a feladatra fókuszálj!


Képzeld el, hogy előtted van egy létra. Itt is él a korábban hangoztatott dolog: minél részletesebben képzeld el! Lásd a színét, lásd mekkora az a létra? 


Kis fellépő vagy egy hatalmas 30-40 fokos létra? 


A feladat szempontjából egyébként nincs jelentősége a méretének, csak érezd biztonságosnak, tehát ne kapcsoljanak be a negatív dolgok vele kapcsolatban a fejedben.


Érezd az anyagát!

Fém? Érezd a hideg fémet, amint megérinted. 

Fa? Érezd a fa anyagát, illatát!


Halld, ahogy a cipőd hozzáér az első fokhoz, érezd a talpad alatt, majd a másodikhoz és így tovább. Mászd meg azt a létrát sokszor, fel és le, fel és le!


Végig használd minden érzékszerved a vizualizáció során!!!


Ébredés után, amikor csak alkalmad van rá, mondogasd magadban, hogy: 

“Nem mászok fel a létrára”. Igen, azt, hogy NEM mászol fel!


Ebben a gyakorlatban egyszerre van jelen a vizualizáció és a másik fontos gyakorlati technika a manifesztáció során, a mantra!

Mi fog történni?

Néhány napon belül fogsz látni egy létrát, teljesen váratlanul, akár egy tök lehetetlen helyzetben.


Kedves Olvasó, ha hiszed, ha nem, magam is kipróbáltam ezt a technikát -hiszen nem ajánlok olyat Neked sem, amit nem teszteltem korábban- és baromi vicces szituációban találtam magam, amiről itt olvashatsz, hiszen erről is beszéltünk már korábban:


2. 10/10/10 szabály


Ez egy pénz manifesztációs technika, ami gyakorlatilag a bevételed 10-10-10%-át takarja. Az alapja az, hogy amikor megérkezik a fizetésed, akkor azonnal elveszel belőle 30%-ot. 10%-ot elteszel megtakarításnak, 10%-ot elteszel jótékony célokra, 10%-ot pedig elteszel a saját élvezetedre. 


Ezt az utolsó 10%-ot magyarán arra költöd, amire csak szeretnéd, legyen az egy könyv, egy lazulós este, egy új cipő, bármi. 


A jótékony célra szánt 10%-ot fordítsd olyan célra, ami másokon segít, például elküldöd egy segélyszervezetnek, bevásárolsz belőle egy szegényebb sorban élő családnak, apránként odaadod hajléktalanoknak, mindegy. A lényeg, hogy másokon segíts ebből az összegből. 


Az elsőként kivett, megtakarítási részhez pedig semmiképp ne nyúlj! 


Természetesen ez az összességében 30% nincs kőbe vésve, úgyhogy mérgedben vagy ijedtedben véletlen se csapd le a laptopot, hogy: “Persze Nelli, mit beszélsz Te?! 30%???” 🙂 Az egész lényege az arányokban és a rendszerességben rejlik. 


Szóval ha Neked, Kedves Olvasó, élhetőbb például az, hogy 5-5-5%-ot szánsz erre, akkor legyen annyi, de minden hónapban legyen meg. 

Miért lesz ez jó Neked? 


Sajnos egyre nagyobb arányban vannak azok az emberek, akik anyagi gondokkal küzdenek. Ha tartod magad ehhez a szabályrendszerhez, akkor mindig lesz -akár csak egy kevéske- megtakarított pénzed vész esetére és nem kell olyan mértékben a nélkülözés terhét érezned, hiszen minden hónapban lesz egy bizonyos összeg, amit csak és kizárólag magadra költhetsz. 


Igen, lehet, hogy csak egy csoki ára, de ezt mindenféle lelkifurdalás nélkül egy apró vágyadra költheted, ami boldoggá tesz és mellette nem stresszelsz azon, hogy mi van ha valami baj történik és azonnal szükséged lesz plusz pénzre, így nem vonzod be a negatív dolgokat ezen a téren.


A manifesztáció során nagyon fontos a hála és az adakozás. 

Magyarán, ha kapni szeretnél, először adj! Ebben az esetben mivel pénzt szeretnél bevonzani, először adnod kell. Ezzel egy olyan frekvenciába kerülsz, ami azt sugallja, hogy van pénzed -hiszen abból tudsz adni, amid van-. 

Ha ezt az állapotot fenn tudod tartani hosszú távon, akkor elkezd feléd áramlani a pénz. 


De természetesen ez bármire igaz; amit adsz, azt fogsz visszakapni, sokszorosan.


3. EFT - Érzelmi Felszabadulás Technika (Emotional Freedom Techniques)


Nem kell megijedni, a nevével ellentétben ez egy abszolút kezdőbarát technika, tehát akár csak a létra technikát és a kifejezetten kezdők számára készült meditációmat, amit itt találsz:

ezt is javaslom azoknak, akik most kezdik az ismerkedést a Vonzás Törvényének világával.


Az EFT bármilyen esetben alkalmazható, nem koncentrálódik egy-egy témakörre, mint például az előző 10/10/10-es szabály. 


Ez a technika a test energiameridiánjaira épít, mint például az akupunktúra, viszont ebben az esetben nem szükséges elmenned egy szakemberhez, hanem magad, az otthonod kényelmében is tudod használni, hiszen nem tűvel szurkálunk, hanem az ujjainkkal gyakorolunk nyomást a megfelelő pontokra. 


Természetesen nem csak arról van szó, hogy nyomáspontokkal foglalkozunk, hanem van közben egy úgymond beszédterápiás része is, ami során folyamatosan beszélünk is az érzéseinkről, mindenről ami bennünk van, így segítünk feloldani a korábban elnyomott problémákat. 

Sajnos sokan vannak még mindig, akik nehezen hiszik el, hogy az ember képes önmagát meggyógyítani, így pont a kétségek elhessegetése miatt röviden leírok most Neked, Kedves Olvasó, egy kísérletet -a sok közül-, melyet az EFT hatásosságának teszteléséhez végeztek el. 


A teszt lényege az volt, hogy az EFT kezelés előtt és után is vettek nyálmintát a résztvevő alanyoktól, amelyből az derült ki, hogy 72(!) génre volt hatással egy kezelés. 

Ezek között voltak például tumort elnyomó gének, emésztést szabályozó gének, az agy fehérállományát felépítő gének, a vörös és fehérvérsejtek termelődéséért felelős gének, a neuronok közötti szinapszisért felelős gének, férfi termékenységért felelős gének, az UV sugárzással szembeni védekezést segítő gének és természetesen még sok más, de azt hiszem ennyi is elegendő ok arra, hogy a kételkedők is esélyt adjanak ennek a kezelésnek.


Nézzük hogyan is kell használni ezt a technikát


Kezdésként fókuszáljunk arra a problémára ami jelenleg foglalkoztat minket. 

Lehet ez bármi, nem csak egészségügyi gond, hanem akár szerelmi élet, akár anyagi helyzet, bármi. 

Tehát, a megoldandó problémánkra összpontosítunk és ezt egy 0-10 skálán határozzunk meg, mennyire zavar, mennyire visel meg. 


Például: 

0 - semennyire (ez ugye nyilván nem releváns, hiszen akkor nincs mit megoldani ezzel kapcsolatban 🙂 )

1-5 - foglalkoztat, változtatni, javítani szeretnél a helyzeten

6-10 - nagyon megvisel, sokat gondolsz rá, zavarja a mindennapi életed


Ezt követően elkezdünk kopogtatni ezeken a meridián pontokon. Annyira kell erősen kopogtatni, hogy nyomást gyakoroljunk ezeken a pontokon, de nyilván fájdalmat ne érezzünk. Ezek a pontok szimmetrikusan helyezkednek el a testünk mind a két oldalán, nincs jelentősége melyik oldalon végezzük a kopogtatást. 


Először a karate ponton (kézfejünkön) kezdünk el kopogtatni és közben fontos, hogy kimondjuk a problémánkat és azt, hogy bármi is a gond, annak ellenére szeretjük, elfogadjuk magunkat.


Ezután következik a szemöldök belső felén a kopogtatás, majd a szem oldalsó részén, szem alatti részén, száj fölötti részén, állon, ezután a kulcscsontok találkozásánál, utána a kar alatti részen és végül a fejtetőn. 


Folyamatosan kopogtassuk végig ezeket a pontokat és közben beszéljük ki magunkból a problémánkat.

Tételezzük fel, hogy ez egészségügyi gond, ebben az esetben például mondhatjuk, hogy “dühös vagyok, amiért fáj a térdem”, “nagyon zavar, hogy nem tudok lépcsőzni fájdalom nélkül”, stb. Próbáljuk kiengedni az elnyomott érzéseinket. 


Amikor már úgy érezzük, hogy mindent elmondtunk és pár alkalommal körbementünk a kopogtatással, jöhet a következő feladat.


El kell kezdenünk átformálni pozitív irányba a nézőpontunkat. Persze ez nem azt jelenti, hogy “jaj de jó, hogy alig bírok lépni” 😀, hanem finoman rávezetjük magunkat kopogtatás közben arra, hogy: 

“felesleges mérgelődnöm rajta, attól nem múlik el a fájdalom”, “a negatív hozzáállás nem segít”. 


Amikor ezekkel a reális gondolatokkal is végére értünk a kopogtatásnak, folytatjuk a manifesztáció során már megismert, kifejezetten pozitív megerősítésekkel újra, és a fejtetőn fogunk zárni mindig:

“hiszem, hogy elmúlik a fájdalom”, “ha szükséges, tudok élni a fájdalommal, el tudom fogadni”, “elengedem a negatív érzéseimet”.


Hosszú folyamatnak tűnik, de valójában 5-10 perc az egész, nem kell megijedni. 

Tényleg nagyon sok dologra használható egyébként az EFT, legyen szó akár fizikai fájdalomról, akár mentális kimerültségről. 


Próbáljátok ki!


4. Szívkoherencia 


Kedves Olvasó, korábban már több alkalommal említettem ezt Nektek, hiszen nagyon meg tudja könnyíteni több manifesztációs technika alkalmazását.


A szívkoherenciával kapcsolatban tisztázzuk elsőként, hogy maga a koherencia a pszichológiában már régóta ismert fogalom, semmi boszorkányság nem rejlik benne.


A lényege, hogy érzelmileg és mentálisan is egyensúlyba kerüljünk. Kezelhető vele a stressz, a szorongás, valamint az életünkben bekövetkező változások minden negatív hatása. 


A pszicho-fiziológiai koherencia az optimális működés állapota, tehát nem egy relaxációs technikával elérhető állapotról beszélünk, hiszen ebben az esetben szervezetünk a természetes frekvenciáján rezeg, miközben nagyobb harmónia és összhang jön létre az idegrendszer és a szív-agy dinamika között, valamint a koherencia nem jár együtt szükségszerűen a szívritmus csökkenésével.

Ilyen különbség még az is, hogy a relaxáció egy alacsony energiájú állapot, melyben az egész testünk és elménk pihen, ezzel ellentétben a koherencia pozitív érzelmek aktív felhasználást jelenti.


Hogyan érhetjük el ezt az állapotot?


Magát a gyakorlatot a HearthMath intézet dolgozta ki, hosszas kutatások alapján. 

Íme:

 1. Helyezd át a figyelmedet a fejedből a szívedre. Ha az segít tedd oda a kezedet, vagy figyeld meg a szívverésedet. Tudatoddal hangolódj a szívedre.


  2. Lélegezz lassan és mélyen, úgy hogy tudatosítod, hogy a szíveddel lélegzel.

Idéz föl magadban egy pozitív életérzést, mint öröm, boldogság vagy egy magasabb rendű érzelmet, mint a hála, szeretet, együttérzés vagy odaadás és engedd, hogy átjárjon. Ha ez segít gondolj valakire, akit nagyon szeretsz vagy valamire amiért nagyon hálás vagy. Éld át teljesen az érzést, merülj el benne, válj vele eggyé egész lényeddel.


  3. Lélegezd át az egész testedbe ezt a pozitív érzelmet. Hagyd, hogy átjárjon, tetőtől-talpig.


 4. Maradj benne, és folytasd az életedet, de úgy, hogy a fókusz mindvégig a szíved tudatosságában maradjon.


Ebben az állapotban sokkal könnyebb lesz koncentrálnod, legyen szó vizualizációról, mantrákról vagy éppen meditációról.


Ha már gyakorlottabb vagy a témában, szeretettel ajánlom 15 perces manifesztációs meditációmat, amit itt találsz: 
Ha csak most ismerkedsz ezzel a világgal, elsőként a kezdőknek készült meditációt válaszd:
5. 5x55 technika


A manifesztációs technikák lényegében mindig két dologból állnak, az egyik az maga az elérni kívánt dolog, tehát amit manifesztálni szeretnénk. A másik, az érzés, amit ki fog váltani belőlünk az, amikor sikerül. 


Vegyél elő egy füzetet és egy nap 55x írd le a vágyad. Például: “szuper az új munkám”, vagy “egészséges vagyok”, vagy “remek a párkapcsolatom”, kinek mi a célja. 

Ezt 5 napon keresztül mindig megcsinálod, innen az 5x55 elnevezés.


Körülbelül így kellene ez kinézzen:


A gyakorlat eredeti leírása szerint, ha kimarad egy napon az 55 mondatod, újra kell kezdened az 5 napos etupot. 


Többször mondtam már, hogy én személy szerint nem igazán hiszek ebben az előre meghatározott leírandó darabszámban. Ez inkább egy spirituális vonatkozásra utal vissza és mint tudjátok, én a manifesztáció tudományos vonalában hiszek. 

Az, hogy 55x, 77x vagy 200x írod le a vágyad, nagyjából mindegy. 


Nem az a fontos, hogy számszerűsítve legyen, hanem az, hogy rögzüljön benned. Az írás során elülteted a mantrád által kiváltott érzéseket, gondolatokat magadban, így újrahuzalozod az agyad, kialakítod az idegi összeköttetéseket, ezáltal a megfelelő tudatalatti programot.


Ha Neked ez a módszer segít benne, akkor szuper! De ha zavar, nem látod értelmét, akkor felesleges küzdeni vele, nagyon sok más tachnika van és biztosan meg fogod találni azt, ami önazonos. 


6. Ho'oponopono meditáció


Ez egy problémamegoldó, gyógyító meditáció.Akár egy konkrét személlyel kapcsolatban fennálló problémád szeretnéd megoldani, akár a frekvenciádat szeretnéd emelni, hasznos lehet számodra ez a vezetett meditáció.


  • Ha konkrét személy miatt szeretnéd elvégezni ezt a meditációt, akkor először is légy tisztában vele, hogy egy biztonságos helyen vagy. Ennek megerősítéhez vizualizálj nyugodtan egy falat, egy buborékot magad köré, ami megvéd ettől az adott személytől, ha szükségét érzed.

Fontos: ha ez az illető esetleg bántalmazott Téged, vagy olyan traumát okozott számodra, melynek a meditáció közben történő újraélése légszomjat, szorongást vált ki, tudd, hogy bármikor kinyithatod a szemed és befejezheted a meditációt! Te irányítasz!

Ha nincs az adott személlyel kapcsolatban félelmed, akkor azt tisztázd magadban, hogy ezzel a személlyel egyek vagytok: ugyanolyan esendő emberek, akik a saját boldogságukra fókuszálnak. A boldogságot kutatva valahol kereszteztétek egymás útját, de itt a lehetőség, hogy békében továbblépjetek és folytassátok a saját utatokat.  


  • Ha nincs kifejezetten ilyen személy, hanem a magad lelki békéjével szeretnél foglalkozni, akkor igazából nincs más dolgod, mint nyugodt, csendes helyre vonulni, ahol nem fognak megzavarni, végighallgatni a meditációt és ismételni a benne elhangzó mantrát. 


Hunyd be a szemed és mondd ki mi a célod, mi az ami miatt úgy döntöttél, hogy ma meditálni fogsz. Kövesd az elhangzó utasításokat, melyek segítenek a helyes légzésben, a megfelelő vizualizációban. 


A meditációkkal kapcsolatban a korábbi blogomban nagyon sok információt találsz:


Ellenőrizhető, hogy mi az, ami működik Nálad?


Igen! Szívkoherencia mérővel vissza tudod követni, hogy egy-egy technika jó lehet e számodra. A szívkoherencia mérő megmutatja, hogy koherens állapotban vagy e az adott időpontban és amennyiben igen, akkor nyugodtan használd a vizsgált gyakorlatot, célravezető lesz, a manifesztáció folyamatát el fogja indítani.


7. Manifesztációs játékok


Egyes megközelítések szerint, maga az egész élet egy játék kellene legyen, ily’ módon a manifesztáció automatikusan működne, mindenféle megerőltetés nélkül, akárcsak a gyermekek esetében. (Gondolj bele Kedves Olvasó, amikor gyerekként képes voltál egy gyufaskatulyával órákon át játszani, mert azt gondoltad, vizualizáltad(!), hogy az a babád ágya, a kincsesládád vagy éppen várat építettél több darabból.)


“Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”

(George Bernard Shaw)


Fontos: ezekkel a játékokkal szemben ne támassz semmiféle elvárást, egyszerűen csak érezd jól magad!

Az első játékunk, hogy elhagysz szándékosan dolgokat, például pénzt. Mondjuk legyen ez egy 200-as. Fogod, ráragasztod egy papirra, amire előzőleg felírtad, hogy: “hozzon örömöt”, “legyen szép napod” és elhagyod valahol. A játék kezdete előtt, azt azért tisztázzuk magunkban, hogy ezért nem várhatunk cserébe semmit. Sajnos sok esetben azon megy el ez az egész, hogy “oké adok ezt vagy azt, de azt várom cserébe, hogy visszakapjam a jótettem” és ugye ebben az esetben már meg is dőlt az egész, hiszen nem önzetlen a cselekedetünk. 

Ennek igazából az a lényege, hogy ha adunk, és azt érezzük, hogy van miből adnunk, akkor az univerzum ezt az energiát - jelen esetben a pénzt- visszacsatolja hozzánk. 


A második játékunk Kedves Olvasó, nagyban hasonló az előzőhöz, de ebben az esetben pusztán csak egy üzenetet “hagyunk el”. Egy pozitív megerősítést, ami boldogságot hoz a megtaláló számára. Például: “Csodálatos vagy!”, “Minden rendben lesz!”, “Legyen szép napod!”, stb. A lényeg ebben a játékban is annyi, hogy adsz, mindenféle elvárás nélkül, pusztán azért, hogy valaki másnak szebbé tedd a napját. ❤️


A harmadik játékunk, a lila autó játék. A játék menete, hogy leírod egy papírra: “lila autókat szeretnék látni”. Egy idő után, valóban elkezdesz lila autókat látni, pedig azért tudjuk, hogy nem egy általános szín az autók között 🙂 

Miért? Az agyunkban van egy szűrő, ami gyakorlatilag arra szolgál, hogy a fontosnak ítélt dolgokra fókuszáljon és az azzal kapcsolatos információkat befogadja. 

De biztos vagyok benne, hogy akaratlanul is tapasztaltátok már ezt a jelenséget, akár egy kiszemelt autómárka, egy ruhadarab, egy cipő esetében. 

Például szerettétek volna megvenni, de még nem került sor rá, de a városban sétálva egyre többször találkoztatok vele, holott korábban alig pár alkalommal. Persze látszólag, hiszen nagy valószínűséggel szinte ugyan annyi lehetőség lett volna ezeket észrevenni, pusztán csak akkor nem volt ez fontos számotokra. 


A negyedik játékunk, a 17 másodperc játék, ami Abraham Hicks munkásságához kapcsolódik. Szerinte, ha 17n másodpercig fókuszálsz arra, amit szeretnél, az elegendő hozzá, hogy manifesztáld. Ez ideális esetben igaz is lenne, viszont mint azt már sokszor tárgyaltuk: tele vagyunk negatív hitrendszerrel, negatív programokkal, amik gátolják a manifesztációt. 

Nézd meg ezt a videót:

Vissza a játékhoz: keress egy olyan vágyat, amivel kapcsolatosan nincsenek negatív érzéseid, nincs benned bizonytalanság, hogy elérhető számodra. Valami apróságra gondolj kezdésként, mondjuk szeretném ha újra lenne a kedvenc csokim a boltban. 


Csukd be a szemed, képzeld el magad előtt, vizualizáld, hogy besétálsz a boltba, elmész a csokik felé és megtelsz boldogsággal, mert ott a kedvenc nasid. Képzeld el, hogy megvásároltad, fogod a kezedben, tapintod a csomagolását, kibontod, érzed a szádban az ízét. Ha a végére értél, lezárásként mondd magadban például, hogy: “jaj de jó, nagyon örülök neki, köszönöm”. 


17 másodpercig tartsd fennt ezt az érzést, majd engedd el és folytasd a napod a megszokottak szerint. 


Az ötödik játékunk, az úgynevezett lista technika

Az előzőhöz hasonlóan járunk el, csak ebben az esetben leírjuk egy papírra amire vágyunk - szintén egy könnyebben elérhető, hátráltató érzésektől mentes dolgot válassz-. Írd le, tedd el a papírt és felejtsd is el az egészet. Mivel nem nagy dolog, mondjuk “jó lenne beülni egy sütire valakivel”, így nincsenek benned negatív tudatalatti érzések ezzel kapcsolatban. 


Természetesen azoknak, akik már sokat dolgoztak magukon és lebontották a negatív hitrendszereiket, működik ez nagyobb volumenű dologgal is, de így, játék szinten, nem érdemes jobban belemerülni.  


A hatodik játékunk esetében a kommunikáció kerül középpontba. 

Becsukod a szemed, elképzelsz egy személyt akivel beszélni szeretnél. Lehet ez személyes találkozás során, lehet, hogy csak azt látod magad előtt, hogy csörög a telefonod és az ő nevét írja ki, vagy felvillan a messenger és ő ír. 


Természetesen egy olyan illetővel próbáld ezt, akivel abszolút lehetséges számodra kommunikálni, tehát ne Brad Pitt hívását várd - hacsak nincs a gyorshívódban 😀 - és ne is az exed felbukkanását reméld, hiszen ezekben az esetekben nem lenne igaz az, hogy ne legyen benned negatív gondolat, valamint ne tudnád a vizualizáció végén elengedni az egészet és tovább élni az életed.


A hetedik játékunk, az angyalszámok figyelése. Spirituális viszonylatban mindegyiknek megvan a maga jelentése, mint tudjátok én ezzel a résszel nem szoktam foglalkozni, nagyon sok remek összegzést találtok a google-ban, melyik szám mit jelent pontosan. 

Szóval, egyszer tisztázd magadban mik azok az angyalszámok, jobban mondva hogy is néznek ki ezek, tehát mit kellene látnod. Lényegében ezek ismétlődő számok, például: 444 

Ezek gyakorlatilag bárhol megjelenhetnek: rendszámtábla, házszám, számla, óra, dátum, telefonszám. 


Ha a számok jelentésének nem fordítasz nagyobb jelentőséget Te sem, akkor igazából annyi lesz az egész értelme, hogy tornáztatod az agyad és magad is észreveszed, hogy működik az áthuzalozás.


A nyolcadik játékunk, a váratlan ajándék játék. A lényege, hogy ebben az esetben azt képzeled el, mondod ki vagy írod le, hogy: “köszönöm azt a váratlan ajándékot, amit a következő 24 órában kapok”. 


Szintén ennyi az egész, fogod, elengeded, nem foglalkozol vele többet. 

Nem kell nagy dolgokra gondolni, ez nem lottónyereményről szól, hanem egy apróságról, mondjuk egy ajándék süti a kávéd mellé vagy egy apró meghívás, mondjuk a kollégád megkínál valamivel, stb.  


Fontos újra kiemelnem, hogy ezek tényleg csak játékok, a lényegük pont az, hogy ne feszülj be, ne akarj valamit görcsösen. 


Összegezzük az eddigieket


Kedves Olvasó, ahogy arról korábban is írtam már, gyakorlatilag mindegy melyik technikát használod, keverheted is őket, vagy éppen megalkothatod a saját gyakorlatodat a manifesztáció alkalmazásához. 

Nyilván, ha több gyakorlatot alkalmazol egy adott vágyad eléréséhez, az a legjobb, hiszen több féle úton rögzül majd benned. 


Személy szerint továbbra is azt javaslom, hogy meditálj minél többet, használd a fantáziád, azaz vizualizálj, ha lehet minden este és használd a mantrákat - bármilyen formában, legyen az szóbeli vagy írásos.


A fontos az, hogy minden nap el legyen ültetve a gondolat benned, rögzüljön a tudatalattidban, huzalozd át az agyad! 

Használj postiteket, illeszd be a reggeli rutinodba a mantrázást egy kávé mellett vagy akár a dugóban ülve fordítsd erre a kapott időt - és ne úgy éld meg, hogy mindenkinek a felmenő rokonait emlegeted, amiért nem halad a sor: 

“ó, hogy az a ***, miért nem mész már - jaj de vágyom az új házamra”, mert az biztosan nem fog menni. 🙂 


A pozitív, hálával teli életszemlélet elengedhetetlen a manifesztáció során!


Ne feledd, ez nem egy sprint verseny, hanem inkább maraton: hetek kellenek mire megszokod magukat a gyakorlatokat és szintén hetek, hónapok, akár évek, mire célba is érsz. De ha nem adod fel, teljes szívvel csinálod, akkor be fog következni!

Remélem, Kedves Olvasó, sok új információval lettél gazdagabb és kedvet kaptál hozzá, hogy minél több technikát kipróbálj, hogy megtaláld a számodra legkedvesebbet. 


Ha szeretnéd mélyebben tanulmányozni a témát vagy úgy érzed, hogy a segítségedre lehetek, csatlakozz a Belső Körhöz, ahol nagyon sok anyagot találsz a témában és részese lehetsz egy támogató, jófej közösségnek, ahol engem is elérsz bármelyik nap, ha kérdésed merülne fel vagy csak megerősítésre vágysz, hogy jó úton haladsz:


Köszönöm, hogy az olvasóm vagy, találkozunk hamarosan!


Megtalálsz az alábbi helyeken:Forrás:

saját blog

wikipedia

PrekopZsuzsi videók

Dr Joe Dispenza könyvek

Comments


bottom of page