top of page

BLOG: Hogyan működik a manifesztáció, mit tehetsz azért, hogy eredményesebb legyen a manifesztációd?

Frissítve: 2023. aug. 15.

A manifesztáció sok esetben nem működik, aminek számtalan oka lehet. De mit tehetünk azért, hogy sikeres legyen? A manifesztáció jelentésével sokan nincsenek tisztában, legegyszerűbben azt az elnevezést használjuk a magyar köznyelvben, hogy vonzás törvénye. Nem szeretem ezt a szóösszetételt használni, mert szinte mindenkinek azonnal a Titok című könyv vagy a film jut eszébe. Pedig ez a dolog ennél sokkal több és egy nagyon érdekes tudományág.


Mi kell tudni a manifesztáció helyes alkalmazásáról?


Manifesztáció vagyis tudatos teremtés, ami azt jelenti, hogy megvalósíthatjuk az álmainkat, vágyainkat a tudatunk segítségével. “ Ez akkor azt jelenti, hogy ha valamire gondolok, akkor az megvalósulhat? “ - teheted fel a kérdést jogosan kedves olvasó. A válaszom erre az, hogy tulajdonképpen igen. Vagyis, igazság szerint mindig manifesztálunk valamit.


Mit is jelent ez? Azt, hogy képesek vagyunk negatív és pozitív dolgokat is manifesztálni? Pontosan így van! Gondolj csak bele kedves olvasó, amikor ehhez hasonló mondatokat mondasz, hogy “jaj de béna vagyok” . Ezzel a mondatoddal elég erőteljesen bevonzod a “bénaságod” , szóval kérlek ne mondj ilyen butaságokat magadról! Máris manifesztáltál egy negatív tulajdonságot magadnak, amit minél gyakrabban alkalmazol, annál inkább ilyen attitűdben fogod élni a mindennapjaid. Mi történne, ha azt mondanád magadnak: “Ma is tanultam valamit, ezt még gyakorlom és szuper leszek benne!” Máris vidámabban lépsz ki az adott szituációból.


Itt egy videóm a tudattalanodról:


Amikor elkezdtem Dr. Joe Dispenza könyveit olvasni, rájöttem, hogy még nagyon sokmindent nem tudok erről a témáról és ahhoz, hogy embereknek tudjak segíteni, még sokat kell tanulnom.

Dr. Joe Dispenza-nak az az alapgondolata, hogy a manifesztáció, vagyis a vágyaink és szándékaink megteremtése tudományosan lehetséges. Az ő tanulmányai és módszerei az agy működésére, az epigenetikára és a kvantumfizikára épülnek.


Az agy működésének megértése kulcsfontosságú a Dispenza által leírt manifesztációs folyamatban. Az agyunkban található neuronhálózatok és agyi területek kapcsolatban vannak az érzelmekkel, gondolatokkal és cselekedetekkel. Ahogy gondolkodunk és érzünk, az agyunkban elektromágneses jelek keletkeznek, amelyek információt közvetítenek a testünk különböző részeihez.


Dispenza szerint az érzelmek és a gondolatok befolyásolják az agyunk elektromágneses mezőjét, és ezáltal hatást gyakorolnak a környezetünkre és a valóságunkra. Ha pozitív érzelmeket és gondolatokat tartunk fenn, akkor ezek az elektromágneses jelek erősebbek lesznek, és hatással vannak a testünkre és az agyunkra. A pozitív gondolatok és érzelmek segíthetnek átprogramozni az agyunkat és az elménket, hogy hosszú távon megváltoztassuk a valóságunkat.


Itt egy videóm, ami arról szól, hogyan lehetsz boldogabb:


Az epigenetika is fontos szerepet játszik a manifesztáció folyamatában. Az epigenetika azokat a változásokat vizsgálja, amelyek a gének kifejeződését befolyásolják anélkül, hogy maguk a gének megváltoznának.

Dispenza szerint a gondolataink és érzéseink képesek befolyásolni az epigenetikai jelölők működését, és ezáltal megváltoztathatják a génkifejeződést. Pozitív gondolkodással és érzelmekkel hozhatunk létre olyan epigenetikai változásokat, amelyek elősegítik az egészségünket, boldogságunkat és sikerünket.


A kvantumfizikai elvek is fontos szerepet játszanak Dispenza manifesztációs folyamatában. A kvantumfizika azt állítja, hogy az univerzum az energiából és információból áll, és az energia és az információ összefonódik és kölcsönhatásba lép. Dispenza szerint a pozitív gondolatok és érzelmek rezgési energiát bocsátanak ki, amelyek rezgési frekvenciája összhangban van azzal,

amit manifesztálni szeretnénk. Ezek az energiák kölcsönhatásba lépnek az univerzum energiáival és információival, és segítenek vonzani azokat a lehetőségeket és eseményeket, amelyek megfelelnek a vágyainknak. A manifesztáció működik.


Joe Dispenza tanulmányai arra ösztönztek, hogy tudatosan alakítsam a gondolataimat és érzéseimet, mivel ezek képesek befolyásolni az agyunkat, az epigenetikát és a kvantumfizikai folyamatokat. A pozitív gondolkodás és érzelmek erősítése lehetővé teszi, hogy a vágyaink és szándékaink megvalósuljanak a valóságunkban. Hát nem csodálatos?
A manifesztáció helyes használatára nincs recept, rengeteg különböző technika és módszer van arra, hogyan alkalmazd. Ezek lehetnek írasos, szóbeli vagy vizualizációs gyakorlatok. Itt le kell szögeznem ,hogy nem a technika fogja megvalósítani a vágyaid, hanem a te hitrendszered. Ha hiszel magadban és már úgy éled az életed, mintha a vágyott dolog már a tiéd lenne, akkor lehet sikeres a manifesztációd. Ha nem hiszel benne, tele vagy kételyekkel, akkor nagy valószínűséggel bármilyen gyakran is gyakorlod a manifesztációs technikákat, nem alakul kedved szerint a jövőd.


Pl. Ha szeretnél egy új autót, és csinálod a feladatokat, alkalmazod a módszereket, de közben azon agyalsz vagy akár arról is beszélsz a barátaidnak, hogy “Nekem sosem lesz elég pénzem az autóra!” Tehát negatív hitrendszerrel éled amindennapjaid, hiába akarod, teszel érte, úgysem fog összejönni. Ha te nem tiszteled az akaratod, vágyaid miért is várnád, hogy megvalósuljon? A manifesztáció nem fog létrejönni.


Milyen manifesztációs technikák léteznek? A manifesztáció ereje


Számos manifesztációs technika létezik, és ezek közül néhányat részletezek itt:


Pozitív megerősítések és mantrák: Ez a technika arra épül, hogy pozitív kijelentéseket, megerősítéseket és mantrákat használunk, amelyeket rendszeresen ismételgetünk. Ez segít átprogramozni az elmét, megerősíti a pozitív hiedelmeinket és segíti a vágyainkra való fókuszálást. Az előző példánál maradva lehetne az a mantra, hogy: Köszönöm az új fekete, Porsche 911 -es autómat. Nagyon fontos a megerősítéseknél és minden egyéb technikánál is, hogy minél részletesebb leírást adjunk az általuk vágyott dologról.


Vizualizáció és képzelet: Ez a technika arra összpontosít, hogy érzékszervi részletekkel és élénk képekkel képzeljük el a vágyott eredményt. Vizualizálhatjuk magunkat, ahogy elérjük a céljainkat, és érzékelhetjük a boldogságot és elégedettséget, amit ennek elérésével kapcsolatban érzünk. A vizualizáció segít a vágyaink és álmok konkretizálásában. A vizualizáció egy olyan módszer, ahol kiemelkedően fontos, hogy minden érzékszervünket bekapcsoljuk a folyamat közben. Látás, hallás, tapintás, szaglás, ha lehet ízlelés.


Affirmációk írása: Ez a technika arra épül, hogy írásban rögzítjük a vágyainkat, céljainkat és pozitív kijelentéseinket. Írhatunk naplót, terveket vagy leveleket magunknak, amelyekben leírjuk, milyen életet szeretnénk teremteni magunknak, és hogyan érezzük magunkat, amikor elértük a vágyott eredményt. Az írás segít tisztázni a gondolatainkat és szándékainkat, és erősíti a belső elköteleződésünket.


Itt találod egy írásom a Háláról:


Hálát kifejező gyakorlatok: Az állandó hálát kifejező gyakorlatok segítenek az energiánk és rezgésünk emelésében. Naponta felsorolhatjuk azokat a dolgokat, amelyekért hálásak vagyunk az életünkben, és a jövőbeni vágyainkat is hálával és bizalommal kifejezhetjük. Ez segít az energetikai rezgésünk pozitív megváltoztatásában és a vágyainkhoz való jobb rezonálásban. Én hosszú évek óta írok hálanaplót, ami amelett, hogy segít, hogy sokkal boldogabb az életem tőle, sokkal inkább megvalósulnak a vágyaim. A hálanapló írása nagyon egyszerű, csak szerezz be egy szép füzetet, vagy készíts egyet és írd le minden nap, hogy miért vagy hálás, de erről bővebben írtam az előző blogomban.


Itt találod az általam készített hálanaplót:


Tudatos jelenlét és meditáció: A tudatos jelenlét és a meditáció olyan gyakorlatok, amelyek segítenek csendesíteni az elmét, megfigyelni a gondolatainkat és érzéseinket, és kapcsolatba lépni a belső bölcsességgel. Ez segít abban, hogy jobban megértsük a vágyaink mögött meghúzódó igazi vágyainkat és szándékainkat, és az általuk keltett rezgéssel összhangban létrehozhassuk a valóságot. És láss csodát, a manifesztáció mindig jelen van.


Ezek csak néhány példa a manifesztációs technikák közül. Azt gondolom, hogy mindenki más módszereket találhat, amelyek a legjobban működnek számára. A lényeg, hogy találd meg kedves olvasó, azokat a technikákat és gyakorlatokat, amelyek segítenek fókuszálni a vágyaidra, erősíteni a pozitív hitrendszeredet és megteremteni a vágyott eredményeidet.Miért fontos a vizualizáció és milyen kapcsolata van a meditációval?


A vizualizáció egy hatékony eszköz a manifesztáció folyamatában, amely segít átalakítani a vágyainkat valósággá. Ez a technika arra épül, hogy képzeletünk erejét használva élénk és részletgazdag képeket alkossunk azokról a dolgokról, eseményekről vagy állapotokról, amelyeket szeretnénk megteremteni az életünkben.


A vizualizáció során a képzeletünk segítségével létrehozunk egy belső valóságot, amelyet úgy élünk meg, mintha már valóságos lenne. Ez a belső valóság magában foglalja a vágyott eredmény minden részletét, beleértve a környezetet, az embereket, az érzelmeket és az érzékeléseket. A lényeg, hogy minél élethűbben és érzékletesen képzeljük el a vágyott eredményt.


Amikor vizualizálunk, először fontos megteremteni a mentális képet a vágyott eredményről. Vizualizálhatjuk magunkat egy konkrét helyzetben, például egy sikeres üzleti tárgyaláson, egy boldog párkapcsolatban vagy egy egészséges testben. A képzeletünk segítségével részletekbe menően képzeljük el az eseményt, a környezetet, a résztvevőket és az érzéseket.


Az érzékszerveinket is vonjuk be a vizualizációba. Érzékelhetjük az érintést, az illatokat, a hangokat és az ízeket, hogy még valóságosabbá tegyük a képet. Például, ha vágyunk egy luxusnyaralásra, elképzelhetjük a homok érintését a lábainkon, hallhatjuk a tenger morajlását, érezhetjük a frissítő szellőt és ízlelhetjük a trópusi gyümölcsök ízét.


Itt találod egy videómat a vonzás törvényéről:


A vizualizáció során nemcsak a külső körülményeket kell élethűen elképzelnünk, hanem az érzelmeket és az energetikai rezgéseket is. Fontos, hogy olyan érzelmeket társítsunk a vizualizált képhez, amelyekkel az adott vágyott eredmény megvalósulását szeretnénk megtapasztalni. Például, ha vágyunk egy sikeres üzleti karrierre, akkor képzeljük el, hogy elégedetten és boldogan érezzük magunkat a siker pillanataiban.


A rendszeres és elkötelezett vizualizáció segíthet a tudatosságunkat átprogramozni, és összhangba hozni az általunk kívánt valósággal. Az agyunk és az elménk nem tesz különbséget a valós és a képzeletbeli tapasztalatok között, ezért a vizualizáció során megélt érzések és képek hatása valóságos változásokat indíthat el az agyunkban és az energetikai rezgésünkben. A manifesztáció életre kel.Azonban fontos megjegyeznem, hogy a vizualizáció csak az egyik eleme a manifesztációs folyamatnak. Ahhoz, hogy a vágyaink valóra váljanak, szükség van a cselekvésre, a pozitív hitrendszer megerősítésére és az intuitív jelzésekre való figyelemre is, ahogy fenn már említettem.


Tehát összegezve a vizualizáció az egyik leghatékonyabb eszköz a manifesztációban, amely segít átprogramozni az elménket, erősíteni a pozitív hiedelmeinket és vonzani az általunk kívánt eredményeket. A vizualizáció során létrehozott érzéseket és képeket rendszeresen és elkötelezetten gyakorolva hozhatjuk létre a változást és teremthetjük meg a vágyott valóságot az életünkben.


A vizualizációt nagyban segíti, ha olyan állapotban tesszük mindezt, ami távolabb áll a béta állapotunktól. Ami leginkább segíthet ebben, az a meditáció.


A meditáció rendkívül fontos szerepet játszik a manifesztáció folyamatában. Ez a gyakorlat segít elcsendesíteni az elmét, megszabadítani a zavaró gondolatoktól és kapcsolatba lépni a belső bölcsességgel és teremtő erővel. A meditáció segítségével tudatos jelenlétet és belső egyensúlyt érhetünk el, amely alapvető fontosságú a vágyaink megvalósításában.


A meditáció során arra törekszünk, hogy figyelmünket a jelen pillanatra összpontosítsuk, és elengedjük az aggodalmakat, félelmeket vagy múltbeli és jövőbeli gondolatokat. Ezáltal megszüntetjük az elménk zaját és nyugalmat teremtünk a tudatosságunkban.

Nem könnyű, ez tény. Az én túlpörgő agyammal kb fél év volt, mire eljutottam arra a szintre, hogy tényleg ki tudtam mondani, én most meditáltam!


A meditáció lehetőséget ad arra, hogy megfigyeljük a gondolatainkat és érzéseinket anélkül, hogy azokhoz ragaszkodnánk vagy azonosulnánk velük. Ez segít a negatív gondolatok és korlátozó hiedelmek felismerésében és elengedésében, amelyek akadályozhatják a vágyaink megvalósulását. A meditáció által növelhetjük a pozitív gondolatok és érzések, mint például a szeretet, hálával való kapcsolatot, amelyek erősítik a pozitív teremtő energiákat.

Ha kezdő vagy, érdemes olyan meditációkat használni, ami irányított, vezetett meditáció, ami jobban segít abban, hogy ne kalandozzanak el a gondolataid.


Itt találod egy általam készített manifesztációs meditációmat:


A meditáció segítségével könnyebben felismerhetjük az intuíció jeleit és iránymutatásait. Amikor lecsendesítjük az elmét, nyitottak vagyunk a belső bölcsesség hangjára. Ez segít abban, hogy pontosabban érezzük és észleljük azokat a lehetőségeket és eseményeket, amelyek a vágyainknak megfelelőek.


A meditáció továbbá csökkenti a stresszt és növeli az életminőséget. A stressz csökkentése és az érzelmi egyensúly megteremtése szintén elősegíti a manifesztációt. Amikor lecsendesítjük az elmét és a testet, pozitív rezgéseket és energiát generálunk, amelyek segítenek jobban rezonálni a vágyainkkal és vonzani azokat a lehetőségeket, amelyek a vágyainkat támogatják.

A rendszeres meditáció gyakorlása hosszú távú hatást gyakorol a tudatosságunkra és a teremtő képességeinkre.


A meditáció elmélyítése és a manifesztáció technikáival való kombinálása lehetővé teszi, hogy mélyebb szinten kapcsolódjunk a belső erőnkkel és az univerzum, Isten teremtő erejével. Ezáltal képesek vagyunk jobban irányítani a gondolatainkat, érzéseinket és cselekedeteinket a vágyaink megteremtése érdekében. Kimondhatjuk a manifesztáció és a meditáció kéz a kézben járnak egymással.


Viszont itt is meg kell említenem, hogy a meditáció önmagában nem elegendő a manifesztációhoz. A vágyaink megvalósításához cselekedni is szükséges, valamint hinni és bízni a vágyaink elérhetőségében. A meditáció azonban segít abban, hogy elcsendesítsük az elmét, megerősítsük a pozitív hitrendszert, növeljük a tudatosságunkat és jobban összehangolódjunk a vágyainkkal. Ezáltal hatékony eszköz a manifesztáció folyamatában és a vágyaink megteremtésében.

A vizualizáció és a meditáció kombinálása erős és hatékony módszer a manifesztációhoz. Ezért érdemes ezt kombinálva alkalmazni. Az elengedett és nyugodt elmével képesek vagyunk megerősíteni a vágyott eredménnyel kapcsolatos pozitív hiedelmeinket és kapcsolódni a belső teremtő erőhöz. Ezáltal képessé válunk arra, hogy tudatosan vonzzuk és teremtsük meg az általunk kívánt valóságot az életünkben.


Mondok Neked, kedves olvasó egy példát, mit is jelent, hogy tökéletes részletességel, minden érzékszervedet bevonva alkalmazd a vizualizációt, hogy megvalósuljon a manifesztációd. Ha már fenn egy autót említettem, maradjunk ennél, a témánál.


Képzeld el, hogy ülsz egy kényelmes és csendes helyen, elindítod a meditációt és lassan elcsendesíted az elmédet! Lélegezz mélyeket, hagyd el a külvilági zajokat, és engedd, hogy a belső csend és nyugalom átjárjon Téged! Valami ilyesmit kell érezz, amikor elkezdesz meditálni, de próbálj ki egy irányított meditációt, ha nem sikerül, akkor se add fel! Holnap próbáld meg újra, na de kanyarodjunk vissza az autós storynkhoz!


Itt egy másik videóm a vonzás törvényéről:


Ahogy mélyülsz a meditációban, kezdd elképzelni a vágyott autót! Lásd magad a volán mögött ülve, érezd a kormány puhaságát és a kárpit finom érintését! Érezd, ahogy az autó motorja megindul, és átjárja tested a kellemes rezgés! Mik is kapcsoltak itt be? Észlelés, látás, tapintás.


Tekints körbe az autóban, és észleld a részleteket! Lásd az elegáns és stílusos kialakítást, az ülések kényelmét és a modern vezérlőpanelt! Engedd át magad az autó által nyújtott luxus és kényelem érzésének! Érzékeink: látás, tapintás.


Haladj tovább a vizualizációban, és képzeld el, ahogy vezeted az autó az úton! Érezd az autó dinamikus gyorsulását és sima mozgását! Érezheted a szél simogatását az arcodon, ahogy száguldasz előre a vágyott autóval. Itt újabb érzékelések kerülnek előtérbe. Ugye milyen részletes már a vizualizációd? És ez itt az egyik nagyon fontos lépés. A részletek. Ha nem vagy ilyen részletes a vizualizációdban előfordul, hogy nem tökéletesen azt kapod meg, amit szeretnél, ezért törekedj a részletekre.


Na de folytassuk tovább, mit tehetünk még annak érdekében, hogy tökéletes legyen a példa vizualizációnk? Központosíts a boldogságra és elégedettségre, amit az autó vezetése jelent számunkra. Érezd az örömöt és a felszabadultságot, ahogy szabadon haladsz előre, a vágyaidhoz vezető úton. Higgy abban, hogy az autó nem csak egy jármű, hanem egy eszköz, amely lehetővé teszi számunkra a szabadságot és az életedben való haladást.
Erősítsd meg pozitív hitrendszeredet a manifesztációval kapcsolatban. Mondd magadnak, hogy méltóak vagy az álmaid autójához, és bízz abban, hogy Isten támogat téged ebben az úton. Érezd az önbizalmat és a bizalmat az autó megvalósításában.

Amikor lassan visszatérsz a meditációból, tartsd meg az érzést és az energiát az autóval kapcsolatban. Hálával és örömmel fogadd el azt, hogy ez az autó már a tiéd. Légy nyitott azokra a lehetőségekre és eseményekre, amelyek segítenek elérni ezt a vágyott eredményt. A manifesztáció ereje elképesztő.


Próbáld ki ezt meditáció közben, természetesen azzal a dologgal kapcsolatban, amire te vágysz, ha gazdagságot szeretnél, akkor azt, ha egészséget, akkor azt, bármit, amit csak szeretnél, csak figyelj a részletekre, amiket itt felsoroltam az autós példánál is.


Amit gyakran elfelejtünk és sokaknak ezért nem valósul meg a manifesztációja, az pedig a már fent említett hit és a másik a cselekedet.

Pl. Ha imádkoztál gyerekként, hogy bárcsak sikerülne a matek dolid, de nem tanultál rá semmit, akkor ne várd, hogy ötös lesz!


A vizualizáció után fontos, hogy cselekedjünk is a vágyaink irányában. Készítsünk tervet és lépjünk előre azokkal a lépésekkel, amelyek közelebb visznek bennünket - a fenti példánál maradva - az autó megvalósításához. Bízzunk abban, hogy Isten, az univerzum támogatja erőfeszítéseinket, és mindent tegyünk meg a vágyott autó megvalósítása érdekében.


A vizualizáció és a meditáció kombinációja segít megerősíteni a vágyainkkal kapcsolatos pozitív hiedelmeinket, és összekapcsol bennünket a teremtő erővel. Ezáltal képessé válunk arra, hogy tudatosan vonzzuk és teremtsük meg az általunk kívánt valóságot az életünkben, ideértve a vágyott autót is.


Köszönöm, hogy elolvastad a blogom, ebben a témában még rengeteg írásom lesz a következő hetekben, maradj velem!

Legyen alkotó, pozitív csodálatos napod! A manifesztáció legyen veled mindennapjaidban!


Megtalálsz az alábbi helyeken:
Comments


bottom of page