top of page

A manifesztáció legnagyobb hátráltatója: A negatív hitrendszer

A manifesztáció során rengeteg gondot okoz a negatív hitrendszer, és ezt most kifejtem Neked Kedves Olvasó részletesen. Találsz már a témában hasonló blogot tőlem, itt találod:
Beszéltünk már róla ezerszer, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a negatív gondolatok, a negatív érzések borzasztó kártékonyak. 
Nem csak a manifesztáció folyamatában igaz ez, hanem az élet minden területén.

Mi is az a hitrendszer, mit jelent ez a szó?


Hitrendszer: egyetlen alapprogramra épülő pozitív és negatív meggyőződések összessége, amelyek meghatározzák vagy befolyásolják a döntéseket.
Hmm., most jön az, hogy: “oké, de ettől nem lettem okosabb..”

Tehát: maga a hitrendszer, ahogy a neve is világosan mutatja: RENDSZER, vagyis több összetevős a dolog.

A tudatalattinkból ered, melyet nagyon sok tényező befolyásol: emlékek, érzelmek, olyan aktív lélektani folyamatok, amelyek nincsenek a tudat értelmi tevékenységének középpontjában, a háttérből azonban mégis hatnak a tudatos folyamatokra.

Hiszen a tudatos elmével szemben, a tudatalatti soha nem alszik, soha nem pihen. Olyan létfunkciókat irányít, mint például a légzés és a szívverés szabályozása. Mindazt ami életünk során történik velünk, tárolja. Éppen ezért táplálkozik is belőle.

Nézzünk egy egyszerű példát erre, amit már a pénzzel kapcsolatos blog cikkemben írtam Nektek:

Ha nem is lett kimondva, de irtó könnyen belénk nevelik, hogy "a pénz rossz, pénzre vágyni rossz" azzal, amikor látjuk, hogy a szüleink hónapról-hónapra görcsölnek rajta, hogy miből lesznek kifizetve a csekkek, miből lesz étel az asztalon. 

Ugyan senki nem mondta ki, hogy rossz volna a pénz, de folyamatosan azt láttuk, hogy mennyi problémát, feszültséget okoz, így tudat alatt társítottunk hozzá egy negatív érzést és akarva-akaratlan a pénzhez mérten nézünk sok dolgot.

Persze ez vihet abba az irányba is, hogy mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb anyagi helyzetben éljünk, de az esetek többségében sajnos nem ez a jellemző.


A hitrendszerünk alapjaiban határozza meg, hogyan értelmezzük a világot és hogyan reagálunk rá. A negatív hitrendszerek olyan elgondolásokra utalnak, amelyek korlátozóak, diszfunkcionálisak és/vagy rossz szokásokhoz vezetnek.

Ezek olyan hiedelmek, amelyek azt sugallják, hogy képtelenek vagyunk elérni céljainkat, hogy nem érdemeljük meg a boldogságot, vagy hogy a sikert csak mások szenvedése árán érhetjük el.

Az ilyen negatív hitrendszerek félelmet és önbizalomhiányt szülnek, ami gyakran blokkolja azt a folyamatot, melynek segítségével elérhetjük a vágyott eredményeket. A manifesztáció nem fog működni, hiszen a manifesztáció alapvetően a gondolataink, érzéseink és hitrendszerünk fizikai formába öntését jelenti.Ha el tudod képzelni, akkor képes vagy arra, hogy létrehozd azt a valóságban. Ez a manifesztáció ereje.

Akkor most, ha logikusan végiggondolod az eddig olvasottakat: a sok negatív gondolatból, érzelemből, hogyan hozhatnál létre egy boldog, pozitív jövőképet? Egyértelmű: sehogy!

Tekints úgy a tudatalattidra, mint egy kertre. A szüleidtől örökölted ezt a kertet, rád maradt telis tele mindenféle növénnyel, melyek közül akad ami, elnyomja az általad vágyott szépségeket.

Szeretnél bele egy számodra kedves növényt ültetni, de nem marad meg a sok gyom között és rájössz, hogy ez így nem lesz okés, a gazok, az elburjánzott “kapott csomag” részei, megölik a virágod!

Amikor tele van a tudatalattid negatív gondolatokkal,  érzésekkel, de te próbálsz pozitív megerősítéseket, mantrákat mondogatni magadnak, de nem jön össze, nem történik változás. 

Rá kell szánni magad a gyom kivágására! Minden egyes negatív érzés, negatív gondolat egy gyom. Ha kitartóan tisztítod, előbb utóbb kész lesz arra, hogy a szép virágod teljes pompájában ragyogjon.

Tehát muszáj kitakarítani a tudatalattid ahhoz, hogy működjön a manifesztáció!
Gondold át: az új éned, aki már kigyomlálta a kertet milyen ember? Mit érez? Mit gondol? Az ő tudatalattija tele van csodás képekkel, pozitív hittel.

A gondolataid érzéseket ébresztenek benned, amik alapján cselekszel. Ez vagy azt hozza amit reméltél, vagy éppen pont hogy nem azt. 


Itt egy hangyányit konkrétabb példa, hogy megerősítsd magadban, miről is olvastál eddig


Képzeld el, hogy állsz egy terem közepén és besétál hozzád két ember. Az egyik ragyogó mosollyal az arcán közelít feléd és azt mondja:

- Jajj, de szuper, süt a nap, biztosan csodás lesz ma minden!

A másik illető fapofával közli:

- A fenébe, már megint tűz a nap, dög meleg van, meg fogok ma rohadni..

Az elsőnek vélhetően valóban remek napja lesz, jól érzi magát a bőrében, a másik pedig végig azon fog pörögni, hogy mennyire rossz az egész, minden borzasztó.

Ez a kis szösszenet is megmutatja, hogy minden hozzáállás kérdése. Az indított gondolat hozza magával az érzéseket és ezek az érzések meghatározzák az azt követő időszakot.

A rossz gondolatok, rossz eseményeket eredményeznek, de nyilván nem azért, mert kettőt legyintett valaki a varázspálcájával, hanem azért, mert egy sötét szemüvegen keresztül nézed a világot. Negatív dolgok történnek, a negatív manifesztáció utón lesz feléd.

Annyi példán keresztül meg tudnám ezt mutatni Neked, Kedves Olvasó, de most nézzünk csak olyanokat, amikkel a mindennapokban bármikor találkozhat az ember:

Tipikus “brazil szappanopera” forgatókönyv
Adott egy autokrata, egy igazi zsarnok férj és egy szelíd, galamblelkű feleség. Itt ugye erősen sarkosítva van a szereposztás, de kiválóan tudja szemléltetni, hogy mit tehet velünk, a tudatalattinkkal, egy mérgező mentalitású ember folyamatos jelenléte és/vagy éppen a kisördög a vállunkon.

Saját magunkban is pontosan úgy nyomjuk el a pozitív érzelmeket, gondolatokat, mint ahogy ebben a példában a férj tenné a feleségével. 
Mit érezhet évek múltán az asszony? “Nem vagyok elég jó. Nekem csak ez jár, ez jutott. Nem érdemlek meg jobbat.”

A legtöbb esetben ez átmehet önhibáztatásba és mivel úgy érzi az elnyomott fél, hogy vele van a gond, hogy nem elég jó, ezért beéri azzal ami van. Ha sz@r, hát akkor sz@r, de legalább van. 

Persze a 3.233. részben majd előkerül valaki, aki leveszi azt a bizonyos sötét szemüveget a feleség szeméről és ráébreszti szépen, fokozatosan, hogy: DE! márpedig mindig elég jó vagy és mindig megérdemled a boldogságot! 

Miért ne lehetnél Te magad, aki eléred a tudatalattid sötét bugyrait és apránként kiírtod ezeket egy jobb, pozitívabb életért? 

Vagy nézzük egy kisgyermek példáját, aki rettegve várja a dolgozatírást. Gyötri a tanár folyamatosan, hogy: ez kevés, nem megy ez neked, nem tudod megtanulni. “Hülye vagy fiam, ülj le, egyes.” Ugye? 🙂 Negatív manifesztáció lesz a sztori vége...

Na most ha ez a gyerkőc máshonnan sem kap pozitív megerősítést (például a szülőktől, hogy: “tanulj, hidd el sikerülni fog”), akkor oda az önbecsülése, nem hisz magában, feladja, tehát nem is valószínű, hogy sikerülne neki az a bizonyos dolgozat.

Pláne, hogy nagy eséllyel már inkább nem is tanul rá, de ha meg is próbálja, egy pillanatot nem tud koncentrálni a kisördögtől a vállán, aki rágja a fülét, hogy: “felejtsd el, add fel, nem fog menni, úgyis karó”.


Visszatérve a valóságba


Kedves Olvasó, már biztosan érted mire szerettelek volna rávezetni az elejétől fogva, de összegezzük.

A negatív hitrendszert magunkban, sokszor észre sem vesszük. Olyan mint egy gonosz tolvaj, aki az éj leple alatt beoson és ellop mindent ami fontos. Beoson, beivódik a tudatalattinkba és meggátolja, hogy higgyünk magunkban, a sikerünkben, cserébe félelemmel és negativitással tölti fel minden idegsejtünket. 


De mit tudunk tenni, ha szeretnénk a manifesztáció sikerre futtatásáért mindent megtenni és kiiktatni a negatív hitrendszerünket?

A manifesztáció titka abban rejlik, hogy amikor kitaláltad, hogy mit szeretnél, fel kell ismerned a vágyaddal kapcsolatos negatív gondolataid és megpróbálni elengedni, majd megerősíteni a hited, elengedni a vágyad és hálásnak lenni, azért amid már van.

Teljesen értelmetlenül hangzik, ugye? Kitalálod mit szeretnél és engedd el?.. IGEN! 

A manifesztáció nem görcsös ragaszkodás kell legyen, hanem hit abban, hogy megérdemled, képes vagy rá és sikerülni fog!

Ez pedig egy stresszes, “akarom, akarom” felfogással szinte lehetetlen. Mert -kanyarodjunk vissza az előző blogomhoz , a manifesztáció technikáihoz-, hogyan tudnál meditálni, ha feszült vagy? 
Persze ez a görcsösség nem feltétlenül pont a vágyad miatt van, lehet ez teljesen független is. 

Mondjuk nagyon várod már a nyarat, mert imádod a jó időt, szervezed a nyaralást, de közben van egy határidős munkád, ami minden pozitív gondolatot kivesz belőled, hiszen csak a naptár pörgését látod magad előtt, nem a nyaraláson kortyolgatható kis napernyős koktélokat, és szétvet az ideg, hogy nem akar úgy haladni a dolog, ahogyan kellene. 

Aztán elkészülsz a munkával, lerázod magadról az elmúlt időszak agyzsibbasztó nyomását és hopp! máris könnyebb hinni, hogy tényleg szuper lesz az a nyaralás, ugye? 🙂

Ugyan így van ez bármilyen stresszhelyzet esetén: előbb le kell higgadnod, nyugalmi állapotba kell kerülj, hogy sikeres lehessen a manifesztáció.


Mit is mondtam Neked, Kedves Olvasó a meditációról és a szívkoherenciáról? 


Néhány mély lélegzetvétel után figyeljünk a szívtájékra. Legegyszerűbb, ha úgy képzeljük, hogy a szíven keresztül lélegzünk, próbáljuk látni, érezni, ahogy minden be- és kilégzés átjárja a szívünket.

A belégzésnél friss oxigénnel telítődik, a kilégzés pedig elszállítja a szükségtelen anyagokat. 

Sokan eufóriához hasonlítják ezt az állapotot, melegséggel tölti el őket és így könnyebb koncentrálni, könnyebb a mély hit elérése. 


Itt egy picit kitekintenék, hogy egy elég sokszor felmerülő félreértést szertefoszlassak: a meditáció és a hipnózis NEM azonos, bár több eleme keveredik, nem teljesen azonos az elérni kívánt állapot. 

A meditáció során megpróbáljuk lecsendesíteni az elménket, elérni az alfa állapotot, keressük a belső nyugalmat, békét, egy célra fókuszálunk.

Amikor valaki alfa állapotban van, akkor a leghatékonyabb. Az alfa állapot megnövekedett tudatosságot és intuíciós képességeket idéz elő.

A hipnózis során már leginkább a théta állapot elérése a cél. A théta, a nagyon mély ellazulás állapota. Ez a hipnózis és az álom (REM-fázis) területe.

A théta agyhullámokat tekinthetjük a tudatalattinak is, mivel ezek uralják a tudatos és a tudattalan elménk közötti területeket, megőrzik emlékeinket, érzéseinket, és szabályozzák gondolkodásmódunkat, viselkedésünket.

Amennyiben a pénzszerzés, a bőség elérése a célod, szeretettel ajánlom Neked, Kedves Olvasó a Bőség, gazdagság hipnózisom.


Most menjünk tovább Kedves Olvasó, hiszen nyilván nem csak a negatív hitrendszer az, ami hátráltat a manifesztáció során és ugyan, ez a bejegyzés elsősorban erről szól, de ha esetleg még nem olvastad a korábbi írásaimat, szeretném ha tisztában lennél vele:


Mik ölik meg a manifesztációt?


Az egyik ilyen a dekoncentráltság. Mire értem ezt? 
Például most, hogy ezt a bejegyzést elolvastad, valószínüleg érzed magadban a lelkesedést, hogy: “ez de jó, megpróbálom én is!” 

Talán már el is tervezed, hogy megvásárolod a manifesztációs meditációm vagy már le is töltötted közben, eltervezted, hogy mikor fogod meghallgatni, mikor kerítesz alkalmat rá, hogy elkezdj foglalkozni a hálanaplóddal,majd kilépsz az oldalról, teszed a dolgod, ér egy stresszesebb helyzet, forog a mókuskerék és azon kapod magad, hogy eltelt x nap, hét, vagy akár hónap és bele sem kezdtél. 

Ez bárkivel megtörténhet, éppen ezért szeretném felhívni rá a figyelmed, hogy ne ess bele ebbe a hibába. Ezt a folyamatot is tanulni kell, tudatosan beiktatni a napjainkba, egészen addig, míg természetessé nem válik. 

Például igyekezz arra összpontosítani, hogy pozitívan lásd a világot. Cseréld ki a gondolataidat tudatosan! 

Dr. Joe Dispenza szerint az érzelmek és a gondolatok befolyásolják az agyunk elektromágneses mezőjét, és ezáltal hatást gyakorolnak a környezetünkre és a valóságunkra.

Ha pozitív érzelmeket és gondolatokat tartunk fenn, akkor ezek az elektromágneses jelek erősebbek lesznek, és hatással vannak a testünkre és az agyunkra. A pozitív gondolatok és érzelmek segíthetnek átprogramozni az agyunkat és az elménket, hogy hosszú távon megváltoztassuk a valóságunkat.

Tehát amit gyakran elfelejtünk és sokaknak ezért nem valósul meg a manifesztációja, az a már említett hit és a cselekedet.


Levonva a konklúziót


Törekedni kell a koherens állapotra a napunk 70%-ban, ami nagyon nehéz feladat, hiszen irtó sok dolog történik velünk egy-egy nap, ami befolyásolja az érzéseinket. 

A kutatások kimutatták, hogy amikor aktiváljuk ezt az állapotot, fiziológiai folyamataink hatékonyabban működnek, érzelmi stabilitásunk megnő, gondolkodásunk tisztábbá válik, és a kognitív képességeink is javulnak.

Egyszerűen fogalmazva a testünk és az agyunk jobban működik, jobban érezzük magunkat, és javul a teljesítményünk.

Nos, a mai nap elég nagy menyiségű és sokrétű információt kanyarítottam elétek Kedves Olvasók, mert a manifesztáció nagyon összetett dolog és nehéz kitekintések nélkül beszélni róla ahhoz, hogy biztosan értsétek is az egész folyamatot.

Márpedig nekem az a célom, hogy ne boszorkányságot sejtsetek mögötte, hanem megértsétek, hogy ez egy tudományos alapokra épülő dolog.

Magam is, amikor elkezdtem Dr. Joe Dispenza könyveit olvasni, rájöttem, hogy még nagyon sokmindent nem tudok erről a témáról és ahhoz, hogy embereknek tudjak segíteni, még sokat kell tanulnom, ezért is képzem magam folyamatosan.


Dr. Joe Dispenza-nak egyébként az az alapgondolata, hogy a manifesztáció, vagyis a vágyaink és szándékaink megteremtése tudományosan lehetséges. Az ő tanulmányai és módszerei az agy működésére, az epigenetikára és a kvantumfizikára épülnek, ezért is mondom Neked, Kedves Olvasó, hogy ez tudomány és nem varázslat! 

Az agy működésének megértése kulcsfontosságú a Dispenza által leírt manifesztációs folyamatban. Az agyunkban található neuronhálózatok és agyi területek kapcsolatban vannak az érzelmekkel, gondolatokkal és cselekedetekkel.

Ahogy gondolkodunk és érzünk, az agyunkban elektromágneses jelek keletkeznek, amelyek információt közvetítenek a testünk különböző részeihez. Az epigenetika is fontos szerepet játszik a manifesztáció folyamatában. Az epigenetika azokat a változásokat vizsgálja, amelyek a gének kifejeződését befolyásolják anélkül, hogy maguk a gének megváltoznának. 

Dispenza szerint a gondolataink és érzéseink képesek befolyásolni az epigenetikai jelölők működését, és ezáltal megváltoztathatják a génkifejeződést. Pozitív gondolkodással és érzelmekkel hozhatunk létre olyan epigenetikai változásokat, amelyek elősegítik az egészségünket, boldogságunkat és sikerünket.


A kvantumfizikai elvek is fontos szerepet játszanak Dispenza manifesztációs folyamatában. A kvantumfizika azt állítja, hogy az univerzum energiából és információból áll, és az energia és az információ összefonódik és kölcsönhatásba lép.

Dispenza szerint a pozitív gondolatok és érzelmek rezgési energiát bocsátanak ki, amelyek rezgési frekvenciája összhangban van azzal, amit manifesztálni szeretnénk.

Ezek az energiák kölcsönhatásba lépnek az univerzum energiáival és információival, és segítenek vonzani azokat a lehetőségeket és eseményeket, amelyek megfelelnek a vágyainknak. A manifesztáció működik.

Joe Dispenza tanulmányai arra ösztönztek, hogy tudatosan alakítsam a gondolataimat és érzéseimet, mivel ezek képesek befolyásolni az agyunkat, az epigenetikát és a kvantumfizikai folyamatokat. A pozitív gondolkodás és érzelmek erősítése lehetővé teszi, hogy a vágyaink és szándékaink megvalósuljanak a valóságunkban.

Remélem így a blogbejegyzés végére érve Te is belátod Kedves Olvasó, hogy a sötét szemüveget csak Te tudod levenni. Ez a Te döntésed kell legyen, hogy akarj változtatni az életeden! 

Persze nem megy ez olyan marha gyorsan, így elsőre azzal is beérném, ha ennek hatására kitekintenél egy pillanatra és élveznéd azt a napsütést 🙂

Ha kedvet kaptál hozzá, hogy jobban tanulmányozd a témát vagy úgy érzed, hogy a segítségedre lehetek, csatlakozz a Belső Körhöz, ahol nagyon sok anyagot találsz a témában és részese lehetsz egy támogató, jófej közösségnek, ahol engem is elérsz bármelyik nap, ha kérdésed merülne fel vagy csak megerősítésre vágysz, hogy jó úton haladsz:Köszönöm, hogy az olvasóm vagy, találkozunk hamarosan!

Megtalálsz az alábbi helyeken:


Forrás:

saját blog

google

wikipedia


Comments


bottom of page